Samen met aannemers.

Wonen in Hout neemt snel toe in populariteit. Waar consumenten tot voor kort nog aarzelde over stevigheid en onderhoud, is de tendens nu CO2 neutraal, snel en betaalbaar. De overheid helpt ons daarbij met de onmogelijke PFAS stikstof discussie.

Voor u als aannemer is houtbouw minstens zo interessant als traditionele bouw. Gezonde marges, gedegen kwaliteit en snelheid van leveren. Met een ruime keuze uit bouwwijze van houtstapel bouwpakketten, (prefab) houtskeletbouw tot een opbouw met CLT panelen*.

Wonen in Hout BV is graag uw bouwpartner voor de ontwikkeling van op maat ontworpen woningen of de levering van compacte woonvormen. Als Nederlands vertegenwoordiger van fabrikanten uit het noordoosten van Europa leveren wij Nederlandse- en Euronorm kwaliteit tegen Oost Europese prijzen.

1 ton cement is 1 ton CO2

In landen waar houtbouw de helft van de bebouwing uitmaakt, worden alle prefab delen in de fabriek vervaardigd en als bouwpakket op de bouwplaats geleverd. Ter plaatse worden de prefab delen normaliter door medewerkers van de fabriek aan elkaar gekoppeld tot het beoogde bouwwerk.

Zij kunnen u indien gewenst ook de finesses van de prefab bouw bijbrengen zodat u het in elkaar zetten van de prefab delen en de verdere afwerking in het vervolg zelf kunt doen.

Wonen in Hout is graag uw partner voor de levering van een individueel huis of zelfs een complete woonwijk en houdt rekening met een gezonde winstmarge voor u als aannemer.

Waarom houten huizen bouwen?

In Nederland is een permanent tekort aan betaalbare woningen. De vraag naar starters,- senioren- en single woningen stijgt jaar op jaar. Een uitdaging voor de gehele bouwsector.

Opdrachtgevers willen dat aannemers en bouwbedrijven alsmaar sneller en goedkoper meer huizen bouwen. Een goed antwoord op deze ontwikkelingen is de bouw in hout.

Het bouwen van houten huizen is sneller, efficiënter, milieuvriendelijker en goedkoper dan steen. Dit is individueel interessant, maar zeker ook als het om in serie gebouwde huizen (nieuwbouw projecten) gaat.

 

De houtbouw mogelijkheden:

*Cross Laminated Timber, ook wel kruislaaghout genoemd, voor toepassing van wanden en vloeren. Vooralsnog beter bekend in de vorm van balken voor grote overspanningen, van dakspanten tot en met complete bruggen.

Op maat gemaakt houten huis

Een op maat gemaakt houten huis laten bouwen heeft veel voordelen. Hout is een vriendelijk product om mee te werken. Zodoende kan ieder gewenst model en formaat woning worden gerealiseerd die volledig voldoet aan het individuele eisenpakket. Ga met een architect in gesprek over de sfeer en het gebruik van de diverse ruimtes. Een aannemer kan je helpen met de realisatie van het huis. Wil je hulp bij dit traject? Woneninhout.nl heeft een netwerk van solide partijen waar wij veel mee samenwerken. Wij helpen je graag.

Houtbouwmethodes

Een houten huis naar eigen ontwerp bouwen kan met een aantal verschillende houtbouwmethodes, namelijk:

  • Houtstapelbouw
  • Houtskeletbouw
  • Combinatie houtskelet- en houtstapelbouw
  • Prefab Houtskeletbouw
  • Cross Laminated Timber
  • Snelbouw systeem met zwaar geïsoleerde panelen

De keuze voor een bepaalde methode is vrijblijvend en zal afhangen van persoonlijke voorkeuren en de financiële ruimte.

Waarom een houten huis?

Een houten huis is duurzaam, energiezuinig en heeft een natuurlijke uitstraling. Een houten huis is heerlijk om in te wonen. Het voelt heel comfortabel aan, is sfeervol en staat garant voor een gezond binnenhuisklimaat. Daarnaast is een houten woning onderhoudsvriendelijk, is de bouwtijd aanzienlijk korter dan een stenen huis, heeft het een hele lange levensduur en past het binnen (bijna) ieder budget.

Kruislaaghout / CLT

Mede dankzij de ontwikkeling van kruislaaghout, ook wel CLT (Cross Laminated Timber) genaamd, zijn er ongekend veel mogelijkheden in houtbouw. Met deze dikke multiplex platen, kruislings verlijmd met naaldhout, zijn overspanningen vergelijkbaar met beton mogelijk. Ook hoogbouw is mogelijk met CLT. In Nederland zijn er al plannen om houten woonflats te bouwen. In Noorwegen zijn deze woonflats zeer succesvol (zie ook artikel van Houtwereld.nl).

Wij leveren ook SIP panelen

Als grote afnemer van Structural Insulated Panel, zijn wij ook dé partij voor de afname van alleen panelen (60, 90 of 120 x 260 cm.) tegen concurrerende prijzen. Bel ons voor een prijsopgave (035 – 60 90 90 3).

Hier ga je niet sip van kijken

 

Voordelen houtbouw

Voor aannemers en bouwbedrijven zit het voordeel vooral in het kortere bouwtraject.

Hoe korter de duur van het bouwen van een huis, des te sneller een project kan worden opgeleverd. Of het nu gaat om één of meer woningen. Een korter bouwtraject betekent meer afgeronde projecten per jaar en meer omzet.

Daarnaast is de benodigde fundering voor een houten huis eenvoudiger en daardoor goedkoper.

Er kan zelfs gedacht worden aan modulebouwwoningen of prefab woningen die in een hele korte periode van 1-3 werkdagen realiseerbaar zijn.

Andere voordelen zijn uiteraard duurzaamheid, milieuvriendelijk, relatief goedkope bouw met een prachtig eindresultaat waarbij bewoners kunnen genieten van een sfeervol, comfortabel, energiezuinig en uniek huis. Een win-win voor alle partijen.

Neem ook eens kijkje bij onze bouwpakketen

Bouwpakket houtstapelbouw Bouwpakket combinatiebouw Bouwpakket houtskeletbouw Bouwpakket Avrame woningen

Informatie over onze leveranciers

Lees hier meer over de verschillende fabrikanten waar wij mee werken.

MTree is een producent uit Letland van houtskeletbouw en module-woningen van een hoogstaand niveau. Voor particuliere opdrachtgevers en voor serie-matige projecten.

Lees meer

Koshaus modulewoningen van onze leverancier VITHAUS zijn energiezuinig, levensloopbestendig en worden geleverd door de Estlandse leverancier Vithaus

Lees meer

KŮLNA is een modulair systeem waarbij de houten modules naar wens worden samengevoegd tot een zelf gekozen vorm voor een woning. Leverancier is het Tsjechische bedrijf PURLIVE.

Lees meer

De KODA modellen zijn enkelvoudige woonmodules die direct vanaf de vrachtwagen op de kavel worden gezet, ideaal! Leverancier is het Estlandse bedrijf KODASEMA.

Lees meer

De A-frame modellen zijn woningen in piramide vorm die je helemaal zelf kunt bouwen. Leverancier is het Estlandse bedrijf AVRAME.

Lees meer

JAK Modules is een leverancier uit Polen. Zij zijn fabrikant van o.a. modulaire duurzame woningen. Zij produceren turnkey woningen op basis van gedetailleerde klantwensen.

Lees meer

PURLIVE  is de leverancier van een uniek constructie systeem met SIP-panelen voor de bouw van hoogwaardige woningen. Zij produceren ook de module-woningen uit de Kulna-serie.

TICAB HOUSE is een Pools leverancier van kant-en klare modulewoningen gebouwd in houtskeletbouw. Opgericht in 2008 met een houtbewerkings fabriek in het westen van de Oekraïne en een assemblage fabriek in Polen.

Lees meer

MODULOS is een Tsjechisch bedrijf dat zich sinds 2012 bezig houdt met de bouw van energiezuinige en passieve modulaire houten gebouwen.

Lees meer

De NordCabin woningen zijn ontworpen om de ultieme woonbeleving te creëren, vervaardigd met oog voor duurzaamheid en gemaakt van (gerecycled) Cross Laminated Timber. Dit alles komt samen in een prachtig minimalistisch ontwerp.

Innovatieve modulaire houten woningen voor mensen die hun footprint willen verkleinen, maar geen concessies willen doen aan wooncomfort en esthetiek. Snel en duurzaam wonen, het hele jaar door. Wel een houten woning, maar door het gebruik van THermowood, NIET het onderhoud.

Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.