Over ons

Wij hebben een passie voor houten huizen. Deze passie is ontstaan als gevolg van onze eigen zoektocht naar houten huizen. Niet voor eigen bewoning, maar als tiny houses voor een 4×4 camping in Portugal.

Zoektocht naar houtbouw

De zoektocht naar betaalbare kant-en-klare woonmodules stokte al snel in Nederland. Daar vonden we niet wat we zochten. Onze zoektocht zette zich voort naar de landen waar de houtverwerkende industrie groot is, namelijk de Baltische Staten. Van een paar huisjes voor op een Portugese camping breidde de vraag zich snel verder uit. Tot ergens in 2013, want vanaf toen steeg de vraag explosief. Van hobby naar keihard werken.

Buitenlandse leveranciers

Wonen in Hout BV werkt samen en vertegenwoordigt een aantal solvabele buitenlandse houtbouw leveranciers voor de Nederlandse markt. Wij zijn de schakel tussen de opdrachtgever en de fabriek / leverancier. Lees bij het hoofdstuk ‘stappenplan naar een nieuwe woning meer over onze werkwijze.

Dromen realiseren

Inmiddels hebben we een team van mensen die dagelijks met veel plezier aan het realiseren van droomhuizen voor particulieren en woonprojecten voor de zakelijke markt werkt. Kijk rond op deze website en doe inspiratie op. Bel ons gerust om van gedachten te wisselen, maar maak wel eerst wat huiswerk zodat we je optimaal  kunnen adviseren. Op de pagina Algemene informatie & Antwoorden staat onder de kop financieel een checklist. Vul die in om een beeld te krijgen van wat er behalve het huis verder nodig is en wat de kosten daarvan ongeveer zullen zijn. 

Veelgestelde vragen

Informatie over onze leveranciers

Lees hier meer over de verschillende fabrikanten waar wij mee werken.

MTree is een producent uit Letland van houtskeletbouw en module-woningen van een hoogstaand niveau. Voor particuliere opdrachtgevers en voor serie-matige projecten.

Lees meer

Koshaus modulewoningen van onze leverancier VITHAUS zijn energiezuinig, levensloopbestendig en worden geleverd door de Estlandse leverancier Vithaus

Lees meer

KŮLNA is een modulair systeem waarbij de houten modules naar wens worden samengevoegd tot een zelf gekozen vorm voor een woning. Leverancier is het Tsjechische bedrijf PURLIVE.

Lees meer

De KODA modellen zijn enkelvoudige woonmodules die direct vanaf de vrachtwagen op de kavel worden gezet, ideaal! Leverancier is het Estlandse bedrijf KODASEMA.

Lees meer

De A-frame modellen zijn woningen in piramide vorm die je helemaal zelf kunt bouwen. Leverancier is het Estlandse bedrijf AVRAME.

Lees meer

JAK Modules is een leverancier uit Polen. Zij zijn fabrikant van o.a. modulaire duurzame woningen. Zij produceren turnkey woningen op basis van gedetailleerde klantwensen.

Lees meer

PURLIVE  is de leverancier van een uniek constructie systeem met SIP-panelen voor de bouw van hoogwaardige woningen. Zij produceren ook de module-woningen uit de Kulna-serie.

TICAB HOUSE is een Pools leverancier van kant-en klare modulewoningen gebouwd in houtskeletbouw. Opgericht in 2008 met een houtbewerkings fabriek in het westen van de Oekraïne en een assemblage fabriek in Polen.

Lees meer

MODULOS is een Tsjechisch bedrijf dat zich sinds 2012 bezig houdt met de bouw van energiezuinige en passieve modulaire houten gebouwen.

Lees meer

De NordCabin woningen zijn ontworpen om de ultieme woonbeleving te creëren, vervaardigd met oog voor duurzaamheid en gemaakt van (gerecycled) Cross Laminated Timber. Dit alles komt samen in een prachtig minimalistisch ontwerp.

Innovatieve modulaire houten woningen voor mensen die hun footprint willen verkleinen, maar geen concessies willen doen aan wooncomfort en esthetiek. Snel en duurzaam wonen, het hele jaar door. Wel een houten woning, maar door het gebruik van THermowood, NIET het onderhoud.

Lees meer

Prijsindicatie houten huis

Vraag een prijsindicatie op als je een beeld hebt van een woonwens of cataloguswoning. Nog geen idee? Begin dan bij onderstaande indicaties van prijzen.

Tot € 100.000,-

Diverse opties voor een complete, maar veelal compacte woning. Maar er zijn meer mogelijkheden, zoals zelf bouwen.

Lees meer

€ 100.000 tot € 200.000

Diverse cataloguswoningen, maar ook zelf bouwen of een prefab woning kan.

Lees meer

€ 200.000 tot € 300.000

De mogelijkheden zullen je verbazen! Wonen in Hout biedt de grootste kans op de realisatie van je woning.

Natuurlijk betaalbaar wonen!

Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.