Over ons

Wij hebben een passie voor houten huizen. Deze passie is ontstaan als gevolg van onze eigen zoektocht naar houten cataloguswoningen. Niet voor eigen bewoning, maar als tiny houses voor een 4×4 camping in Portugal.

Zoektocht naar houtbouw

De zoektocht naar betaalbare kant-en-klare woonmodules stopte al snel in Nederland. Daar vonden we niet wat we zochten. Onze zoektocht zette zich voort naar de landen waar de houtverwerkende industrie groot is, namelijk de Baltische Staten. Van een paar huisjes voor op een Portugese camping breidde de vraag zich alsmaar verder uit. Tot ergens in 2013, want vanaf toen steeg de vraag explosief.

Buitenlandse leveranciers

Wonen in Hout BV werkt samen en vertegenwoordigt een groot aantal zeer solvabele buitenlandse houtbouw leveranciers voor de Nederlandse markt. Wij zijn de schakel tussen de opdrachtgever en de fabriek / leverancier. Lees bij het hoofdstuk ‘stappenplan naar een nieuwe woning’ meer over onze werkwijze.

Dromen realiseren

Inmiddels hebben we een team van mensen die dagelijks met veel plezier aan het realiseren van droomhuizen voor particulieren en woonprojecten voor de zakelijke markt werkt. Kijk rond op deze website en doe inspiratie op. Bel ons gerust om van gedachten te wisselen, maar maak wel eerst wat huiswerk zodat we je goed kunnen adviseren. Op de pagina FAQ staat onder de kop financieel een checklist. Vul die in om een beeld te krijgen van wat er nodig is en wat de kosten zullen zijn. 

Veelgestelde vragen

Informatie over de leveranciers

Lees hier meer over de verschillende leveranciers waar wij mee werken.

De Manta North modellen zijn modern, energiezuinig, duurzaam geproduceerd én verplaatsbaar. Leverancier is het in Letland gevestigde bedrijf Manta North.

Lees meer

Koshaus modulewoningen van onze leverancier VITHAUS zijn energiezuinig, levensloopbestendig en worden geleverd door de Estlandse leverancier Vithaus.

Lees meer

KŮLNA is een uniek modulair bouwsysteem waarbij de houten modules naar wens worden samengevoegd tot een zelf gekozen vorm voor een woning of ruimte. Leverancier is het Tsjechische bedrijf PURLIVE.

Lees meer

De KODA modellen zijn enkelvoudige woonmodules die direct vanaf de vrachtwagen op de kavel worden gezet, ideaal! Leverancier is het Estlandse bedrijf KODASEMA.

Lees meer

De A-frame modellen zijn woningen in piramide vorm die je zelf helemaal kunt bouwen. Leverancier is het Estlandse bedrijf AVRAME.

Lees meer

Een serie in modules gebouwde woningen met woon-werk combinatie. Wij zijn de Nederlandse vertegenwoordiger voor het Tsjechische bedrijf EKO Modular.

Lees meer

OSTBY is een producent uit Letland van houtskeletbouw en module-woningen van hoogstaand niveau. Voor particuliere opdrachtgevers maar ook voor grote projecten.

Lees meer

PURLIVE  is de leverancier van een uniek constructie systeem met SIP-panelen voor de bouw van hoogwaardige woningen. Van hen zijn ook de modulewoningen uit de Kulna-serie.

Prijsindicatie houten huis

Vraag een prijsindicatie op als je een beeld hebt van een woonwens of cataloguswoning. Nog geen idee? Begin dan bij onderstaande indicaties van prijzen.

Tot € 100.000,-

Diverse opties voor een complete, maar veelal compacte woning. Maar er zijn meer mogelijkheden, zoals zelf bouwen.

Lees meer

€ 100.000 tot € 200.000

Diverse cataloguswoningen, maar ook zelf bouwen of een prefab woning kan.

Lees meer

€ 200.000 tot € 300.000

De mogelijkheden zullen je verbazen! Wonen in Hout biedt de grootste kans op de realisatie van je woning.

Natuurlijk betaalbaar wonen!

Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.