Dankzij innovatieve technologieën efficiënter en flexibeler bouwen

Dankzij innovatieve technologieën efficiënter en flexibeler bouwen

Wonen in hout – Een betaalbare woning voor iedereen

In Nederland zijn we gewend om woningen van steen en beton te bouwen. Steen als traditioneel materiaal verankerd in onze maatschappij. Toch wint houtbouw steeds meer terrein. Niet voor niets, want dankzij innovatieve technologieën kan er steeds efficiënter en flexibeler met hout worden gebouwd. Er zijn nieuwbouwwijken in ontwikkeling waar houtbouw centraal staat. Het biedt voor zowel aannemers, architecten, projectontwikkelaars en woningcorporaties veel mogelijkheden en voordelen. En niet in de laatste plaats: geen CO2 en PFAS problematiek!

Wonen in hout – Natuurlijk Betaalbaar Wonen

In Nederland zijn we gewend om woningen van steen en beton te bouwen. Steen als traditioneel materiaal is verankerd in onze maatschappij. Gelukkig wint houtbouw steeds meer terrein.

Niet voor niets, want dankzij innovatieve technologieën kan er steeds efficiënter en flexibeler met hout worden gebouwd. Er zijn nieuwbouwwijken in ontwikkeling waar houtbouw centraal staat.

Het biedt voor zowel aannemers, projectontwikkelaars, architecten en woningcorporaties veel mogelijkheden en voordelen.

En niet in de laatste plaats: geen CO2 en PFAS problematiek!

Onbegrensde mogelijkheden dankzij CLT

Mede dankzij de ontwikkeling van CLT (Cross Laminated Timber) ontstaan er onbegrensde mogelijkheden voor houtbouw.

Snelheid houtbouw

Of het nu gaat om traditioneel gebouwde woningen in houtskeletbouw, houtstapelbouw, een combinatie hiervan of prefab, het plaatsen van een houten huis kan snel en efficiënt gebeuren. Het totale traject, van start bouw tot oplevering, gaat sneller bij het bouwen van een houten huis dan een stenen huis.

Voordeel is dat een groot project, bestaande uit meer woningen, sneller en goedkoper kan worden gerealiseerd zonder schadelijke stoffen als stikstof / PFAS. En in deze tijd van schaarste en woningnood is dat een groot goed.

Voordelen houten huis

Er zitten veel voordelen aan het bouwen of laten bouwen van een houten woning. Een houten huis is duurzaam, goed voor de gezondheid, CO2 neutraal en kan redelijk snel worden gerealiseerd. Het totale bouwtraject -van start bouw tot oplevering- gaat aanzienlijk sneller bij het bouwen van een houten huis dan een stenen huis.

De prijs is daarbij een belangrijke factor: een houten huis bouwen is goedkoper dan hetzelfde huis in steen.

Wij zeggen altijd: je kan een vrijstaand houten huis bouwen voor de prijs van een rijtjeshuis in steen.

De houtbouw mogelijkheden:

 

CLT is een zeer sterk en brandveilig plaatmateriaal dat qua uiterlijk en technische mogelijkheden goed samengaat met andere bouwmaterialen. Een andere naam voor CLT is kruislaaghout.

In Noorwegen woont tegenwoordig meer dan 80% van de studenten in gebouwen van kruislaaghout.

CLT panelen zijn geschikt voor binnen- en buitenwanden, maar ook voor vloer- en dakconstructies. De op maat gemaakte panelen worden met vrachtwagens direct geleverd op de bouwplaats. Het materiaal is zo sterk dat het geschikt is voor hoogbouw.

Duurzaam en gezond

De trend in de bouwwereld is al sinds lange tijd gericht op duurzaam en gezond bouwen. Simpelweg omdat een gezond en duurzaam gebouw beter is voor de bewoner en ons aller toekomst.

Het bouwen van huizen in hout past binnen deze trend. Houtbouw is snel, efficiënt, goedkoop en volledig te recyclen. Dus veel beter voor het milieu.

Wanneer je dan ook zoals wij gebruik maken van duurzaam en in eigen beheer gekweekt hout, dan is er echt een win-win-win voor alle partijen.

Wonen in Hout levert een keur aan  cataloguswoningen

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.