Houten gezinswoning van Ticab House model Barcelona

Ticab House.

Pal aan de grens van Polen en Oekraïne is onze fabrikant Ticab gevestigd. Een producent van geprefabriceerde module woningen. Het eerste huis werd al in 2008 door ze geproduceerd, ver voordat bij ons in de lage landen wonen in hout populair werd. Sindsdien zijn er ruim 300 huizen geproduceerd en geplaatst in Europa. In Nederland is recentelijk ook een eerste exemplaar geplaatst.

La casa de papel

In letterlijke vertaling: het huis van papier en als titel bekend van de Spaanse kaskraker van filmmaker Álex Pina. Het is echt louter toeval dat Ticab haar woningen vernoemd heeft naar vele grote steden in de wereld; Amsterdam, London, Marseille, Bremen, Sidney, Monaco, e.a. Van papier zijn de huizen geenszins. Robuust hout, gedegen constructies en uitstekende isolatie materialen volgens de Nederlandse normen.

Woonhuis kwaliteit

Als leverancier van huizen doen we bij Wonen in Hout geen consessies aan kwaliteit en houden we ons aan de BENG-normen. In de regel leveren we alles in woonhuiskwaliteit voor wat betreft isolatie en installaties. De vraag naar recreatiewoningen neemt echter ook bij ons flink toe en daarom kijken we naar leveranciers die beide kunnen leveren. Ticab is zo’n leverancier waar een deel van het assortiment geschikt is om ook op wielen door het leven te gaan.

Denk het onderstel weg en zie een volwaardig huis afgebeeld. Voor het krijgen van vergunning kan het veel verschil maken of een woning een verplaatsbaar object is naar de letter van de wet. Hoe kunnen we jou helpen?

Tot wel 288 m²

Bij Ticab gaan ze van heel tiny tot kleine flatgebouwen. Van een recreatiewoning tot complete opvang eenheden voor vluchtelingen. Vertel ons je wensen en wij vinden de oplossing.

houten splitlevel micro villa

Amsterdam

Een compacte houten woning van 35 m² geproduceerd onder ideale omstandigheden in een fabriekshal gemaakt en per vrachtwagen afgeleverd op jouw bouwkavel.

PLaatsing houten huis Ticab model Amsterdam

Even een Pizzaatje bestellen

Steen voor steen een huis bouwen is zo ‘gele Speedo…’ Je zoekt gewoon iets uit dat bij jouw woonwensen past en je bestelt. Nog net geen winkelwagentje, maar dat zal eerdaags ook wel lukken.

Menukaart

In ons overzicht Cataloguswoningen treft je een groot assortiment kant en klaar huizen aan van verschillende leveranciers uit diverse landen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Ieder ontwerp is te produceren zolang het maar van hout is. Voor elk budget is er wel iets te vinden.

Made in Polen

Onze fabrikant Ticab haalt een groot deel van de houtproductie traditioneel uit de Oekraïne, waar hout voor de bouw grootschalig wordt gekweekt. Ondanks de oorlog lukt dat goed aangezien het een enorm groot land is. Voor de continuïteit is het dus geen beletsel en bovendien heeft de lokale economie alle steun nodig die ze kan krijgen.

Maatvoering

De huizen uit ons assortiment hebben als voornaamste beperking de maximale maatvoering voor wegtransport. Nu de kosten voor transport en brandstof tot ongekende hoogte zijn gestegen, loont het daar rekening mee te houden. Elke meter telt.

Meerdere te koppelen modules kent weinig beperkingen zolang de breedte van een module de 3 meter niet overschrijdt. Een maximale hoogte van 4 meter voorkomt de eisen voor wegvergunningen. We informeren je graag over de (on)mogelijkheden.

Bezoek de website van leverancier Ticab House Download de prijslijst van Ticab House
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.  
[/section]