model Marseille.

Trendy micro-villa

Wonen op niveau

Een vrijstaand split-level appartement met uitzicht vanaf het terras. Geschikt voor een GVO van 35 vierkante meter. Een kleine tuin is al voldoende om het geheel te plaatsen.

Deze compacte houten villa biedt je 45 m² BVO, benutbaar woonoppervlak plus een dakterras van 10 m². Een volledige woning met 2 slaapkamers, ideaal voor spoedzoekers, starters of vakantievierders.

Met beide benen op de grond

Op de begane grond heb je de beschikking over zo’n 34 m² woonoppervlak. Deze is slim verdeeld over een woonkamer met open keuken, een badkamer en een slaapkamer. De buitentrap is optioneel.

Ver boven het maaiveld

Op de etage is nog een kamer van 10 m². De houten pergola zorgt voor gefilterd licht en verkoeling. Wil je volledig in het zonnetje zitten, dan verhuis je gewoon naar het voorste deel van het dakterras en plof je heerlijk op je comfortabele zonnebed. Zie je jezelf al zitten?

Energiezuinig wonen

Een eigentijds houten huis verlaagt je ecologische voetprint enorm. Een ton hout herbergt een ton CO2! Je hebt met dit huis een woning dat is gebouwd van hernieuwbare grondstoffen en je bespaart op je energiekosten door de fantastische isolatiewaarden.

De bomen die worden gebruikt voor het fabriceren van onze huizen zijn gekweekt voor industriële verwerking en worden simpelweg herplant. Kom daar maar eens om met staal, stenen en beton.

PLUS-size kan ook

Iets meer ruimte nodig? Dat kan. Dan maken we hem gewoon 4 meter breed. Deze 60 cm extra breedte lijkt misschien niet veel verschil, maar het levert je bijna 10 m² extra leefruimte op. En die extra breedte vertaalt zich ook naar een 5 m² groter boven terras.

Wij noemen hem de Ticab Marseille+

 

 

Vele PLUSpunten

Het leven in een huis van hout heeft ‘natuurlijk’ nog vele andere voordelen. Denk alleen al aan het gezondere woonklimaat en het aangename gevoel dat je ervaart in een houten woning. Daarom slaap je altijd zo lekker tijdens de wintersport. Het is niet de aprés-ski, het is het houten huis waar je in verblijft.

Maar ook de kortere bouwtijd en het lagere gewicht van de woning zijn punten die pleiten voor een houten huis. Doordat het gewicht van een houten woning een stuk lager is dan dat van een traditioneel gebouwd huis, zijn ook de kosten voor een fundering vaak aanzienlijk lager.

Tel daar bij op een vermindering van het aantal rijbewegingen en veel minder manuren en je kan beredeneren dat een houten huis je minder gaat kosten dan een vergelijkbaar huis van steen of beton.

Korte productietijd

De fabriek heeft zo’n omvangrijke productie-capaciteit dat ze er naar streven om een levertijd van 12 weken aan te houden. Dat is de helft van de tijd die normaal gesproken nodig is om een simpele bouwvergunning te krijgen.

Model Marseille komt als 2 modules naar je toe. De verdieping wordt door een hijskraan op z’n plek getild waarna het koppelen van de woondelen en aansluiten op de nutsvoorzieningen kan beginnen.

Aan het einde van de dag is jouw nieuwe thuis klaar. Je moet er alleen zelf nog een keuken inzetten wat je het beste met een lokale leverancier organiseert. Bovendien heb je zo zelf de volledige keuzevrijheid van de stijl die past bij jouw kookkunsten, kies je welke apparatuur je nodig hebt en bepaal je kleuren en materialen.

Afmeting:

10,29 m x 3,4 m

Bouwoppervlak: 35 m²

Woonoppervlak: ca. 28 m² beneden + boven 10 m² + terras 18 m²

 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

35 m2
38 m2
2
18 m2
10,29 m x 3,4 m x 6,6 m
m
90 dagen

 
 

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant