KODA Compact.

Een verplaatsbare houtskeletbouw woning

De KODA Compact is de lagere uitvoering van de KODA Loft. De Compact is met zijn 3 meter hoogte een meter lager dan de Loft waardoor er geen ruimte is voor een slaapvide.

Dat zou een nadeel kunnen zijn, maar de lagere prijs en de nog kleinere ecologische voetafdruk vormen dan weer pluspunten.

Praktisch gezien kan een lage variant van de KODA voor diverse situaties handiger zijn. Bijvoorbeeld wanneer deze achter in de tuin wordt geplaatst als ‘kangoeroe woning’ voor een van de kinderen of als kantoor. De buren en jullie hebben dan geen last van schaduw. Maar, denk ook aan kavels die moeilijk bereikbaar zijn vanwege lastige toegangswegen, tunnels of bomen.

Veelzijdig en flexibel

De KODA Compact is net als de Loft een veelzijdige alleskunner. Met een even hoog afwerkingsniveau en net zo flexibel.

Het zijn beiden innovatieve, betaalbare woon-of werkeenheden. Voor plaatsing in de tuin als kantoor, maar ook als zorgwoning of als studio. Maar even zo goed zijn het comfortabele, snel te plaatsen compacte bungalows voor op vakantieparken.

Links de KODA Loft, rechts de KODA Compact

Een kijkje in de KODA Compact.

En vergelijk dat eens met onderstaande KODA Loft. Vergelijkbaar qua luxe, maar dan mét een slaapvide.

 

Geweldige vormgeving

De serie compacte huizen van KODA noemen we ook wel Tiny Houses. Een Tiny House verondersteld handige verborgen laatjes in een traptrede. De modellen van KODA zijn meer dan dat. Het zijn volwaardige maar zeer compacte wooneenheden van een fantastische kwaliteit en met een prijswinnende vormgeving. De hier beschreven KODA compact is de kleinste uitvoering, een huis met een hoogte van 3 meter.

Geweldige vormgeving

De KODA COMPACT is eigenlijk een reguliere KODA Loft, maar dan minder hoog; 3,10 meter in plaats van 4 meter. Dit komt doordat deze variant in tegenstelling tot de KODA Loft géén (slaap)vide heeft. De inrichting is verder hetzelfde met een woonkamer met keuken van ca. 17m² en een badkamer met toilet en douche van 1,7 m².

Op basis van uw behoeften kunt u kiezen voor de kleinere KODA Compact van 20 m² of de 35 m² grote KODA Compact Extended met 1 slaapkamer.

Dat stapelen is interessant voor projectontwikkelaars!

Op-of naast elkaar

Stapel ze of schakel ze en creëer zo snel een grote hoeveelheid extra woningen op die ongezellige en nutteloze lege plekken in de stad. En de KODA’s kun je later altijd nog verplaatsen indien dat wenselijk is.

Optoppen

Of zet ze bovenop de daken van flats en kantoren. Ze zijn licht in gewicht en je takelt ze zo vanaf de vrachtwagen op het dak van een bestaand gebouw. Met minimale overlast voor de omgeving.

Een KODA Compact geplaatst in België (2021).

Bekijk onze KODA Compact brochure Download de flyer van KODA Loft COMPACT Bezoek onze webpagina over leverancier KODASEMA

 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

29 m2
21 m2
1
3.4 m2
7,4 x 3,9 x 2,9 m
2,5 m
180 dagen

 
 

De KODA is in principe een niet ‘grondgebonden’ object dat simpelweg op een vlakke ondergrond geplaatst kan worden. De constructie van de KODA is hier op bedacht. Een vlakke ondergrond met op de aangewezen ondersteuningspunten 2 grote tegels met daarop een waterkering of rubber tegel is voldoende om ventilatie onder de KODA te houden. Op vochtige gronden is het raadzaam een schelpen bed onder de KODA aan te brengen.
De KODA heeft op zich geen fundering nodig, maar de ondergrond kan een fundering toch noodzakelijk maken of het kan zijn dat de gemeente en de hypotheek verstrekker bepaalde voorwaarden aan de fundering stellen.
De meeste hypotheek verstrekkers willen een object -aard en nagelvast- gecontracteerd hebben. Een rioolaansluiting en een vaste stroomaansluiting zijn dan vaak voldoende. Informeer bij de hypotheekverstrekker en de betreffende gemeente naar de voorwaarden.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant