Jouw eigen ontwerp.

Wil je een huis op maat (laten) bouwen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je graag bij deze unieke ervaring.

Misschien heb je zelfs al een ontwerp? Als dat niet het geval is, geen probleem. Wij werken nauw samen met architecten, aannemers, advies- en installatiebureaus en kunnen ondersteuning bieden tijdens iedere stap van het bouwtraject. Op dit moment zien we een toenemende vraag naar het bouwen van (prefab) schuurwoningen, chaletwoningen, en huizen in Scandinavische stijl. Alles is mogelijk in hout!

Op maat gemaakte houten huizen

Een op maat gemaakt houten huis laten bouwen heeft veel voordelen. Hout is een vriendelijk product om mee te werken en ieder gewenst model of formaat kan gerealiseerd worden zodat het helemaal voldoet aan jouw individuele eisenpakket.

 

Wat betekent dat concreet?

Jij bepaalt waar jouw huis aan moet voldoen, de omvang, het materiaal gebruik en de mate van oplevering die je stelt. De eisen voor de buitenzijde kunnen mede worden bepaald door de gemeente.

Ga met een architect in gesprek over de sfeer en het gebruik van de diverse ruimtes of kies uit een van de vele voorbeelden die wij al gerealiseerd hebben. Wij helpen je met de invulling van jouw droom. Woneninhout.nl heeft een netwerk van solide partijen om mee samen te werken voor fundering, afbouw en installaties. Wij begeleiden je graag.

Houtbouw methodes

Een houten huis naar eigen ontwerp bouwen kan met een aantal verschillende houtbouw methodes, namelijk:

De keuze voor een bepaalde methode is vrijblijvend en zal afhangen van persoonlijke voorkeuren, jouw financiële ruimte en de eisen die gesteld zijn voor jouw kavel.

Waarom een houten huis?

Een houten huis is duurzaam, energiezuinig en heeft een natuurlijke uitstraling. Een houten huis is heerlijk om in te wonen, voelt comfortabel aan en staat garant voor een gezond binnenhuisklimaat. Daarnaast is de bouwtijd aanzienlijk korter dan van een stenen huis, heeft het een hele lange levensduur en past het binnen (bijna) ieder budget.

In een m³ hout zit 1 ton CO2 opgeslagen.

Bekijk de VPRO Tegenlicht uitzendingHoutbouwers. Deze uitzending laat zó mooi zien waarom bouwen met hout zoveel voordelen heeft. En dat hoeft echt niet persé met CLT (Cross Laminated Tmber)!

Ook als herenhuis

Aangenaam product

Hout is een prettig materiaal om mee te werken. Het grote voordeel is dat het nagenoeg in alle vormen en formaten verkrijgbaar is. Hierdoor kan een huis naar eigen inzicht worden gebouwd. Een klassieke, traditionele of moderne stijl? Alle varianten zijn te realiseren. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden of stuur een schetsontwerp met maatvoeringen.

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.