Jouw eigen ontwerp.

Wil je een huis op maat (laten) bouwen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij helpen je graag bij deze unieke ervaring.

Misschien heb je zelfs al een ontwerp? Als dat niet het geval is, geen probleem. Wij werken nauw samen met architecten, aannemers, advies- en installatiebureaus en kunnen ondersteuning bieden tijdens iedere stap van het bouwtraject. Op dit moment zien we een toenemende vraag naar het bouwen van (prefab) schuurwoningen, chaletwoningen, huizen in Scandinavische stijl en (romantische) villa’s. Maar ook moderne woningen met rieten kap doen het goed. Alles is mogelijk in hout!

Op maat gemaakt houten huis

Een op maat gemaakt houten huis laten bouwen heeft veel voordelen. Hout is een vriendelijk product om mee te werken. Zodoende kan ieder gewenst model en formaat woning worden gerealiseerd die volledig voldoet aan jouw individuele eisenpakket.

 

wat betekent het?

Jij bepaalt waar jouw huis aan moet voldoen, welke eisen je stelt. De eisen voor de buitenzijde kunnen mede worden bepaald door de gemeente.

Ga met een architect in gesprek over de sfeer en het gebruik van de diverse ruimtes. Wij helpen je met de realisatie van je huis. Woneninhout.nl heeft een netwerk van solide partijen om mee samen te werken. Wij begeleiden je graag.

Houtbouw methodes

Een houten huis naar eigen ontwerp bouwen kan met een aantal verschillende houtbouw methodes, namelijk:

De keuze voor een bepaalde methode is vrijblijvend en zal afhangen van persoonlijke voorkeuren en de financiële ruimte.

Waarom een houten huis?

Een houten huis is duurzaam, energiezuinig en heeft een natuurlijke uitstraling. Een houten huis is heerlijk om in te wonen. Het voelt heel comfortabel aan, is sfeervol en staat garant voor een gezond binnenhuisklimaat. Daarnaast is de bouwtijd aanzienlijk korter dan een stenen huis, heeft het een hele lange levensduur en past het binnen (bijna) ieder budget.

In een m³ hout zit 1 ton CO2 opgeslagen.

Bekijk de VPRO Tegenlicht uitzendingHoutbouwers eens. Deze uitzending laat zó mooi zien waarom bouwen met hout zoveel voordelen heeft. En dat hoeft echt niet persé met met CLT (Cross Laminated Tmber)!

Ook als herenhuis

Aangenaam product

Hout is een prettig materiaal om mee te werken. Het grote voordeel is dat het nagenoeg in alle vormen en formaten verkrijgbaar is. Hierdoor kan een eigen huis naar eigen inzicht worden gebouwd. Een klassieke, traditionele of moderne stijl? Alle varianten zijn goed te realiseren. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Op maat gemaakt houten huis

Een op maat gemaakt houten huis laten bouwen heeft veel voordelen. Hout is een vriendelijk product om mee te werken. Zodoende kan ieder gewenst model en formaat woning worden gerealiseerd die volledig voldoet aan het individuele eisenpakket. Ga met een architect in gesprek over de sfeer en het gebruik van de diverse ruimtes. Een aannemer kan je helpen met de realisatie van het huis. Wil je hulp bij dit traject? Woneninhout.nl heeft een netwerk van solide partijen waar wij veel mee samenwerken. Wij helpen je graag.

Houtbouwmethodes

Een houten huis naar eigen ontwerp bouwen kan met een aantal verschillende houtbouwmethodes, namelijk:

  • Houtstapelbouw
  • Houtskeletbouw
  • Combinatie houtskelet- en houtstapelbouw
  • Prefab Houtskeletbouw
  • Cross Laminated Timber
  • Snelbouw systeem met zwaar geïsoleerde panelen

De keuze voor een bepaalde methode is vrijblijvend en zal afhangen van persoonlijke voorkeuren en de financiële ruimte.

Waarom een houten huis?

Een houten huis is duurzaam, energiezuinig en heeft een natuurlijke uitstraling. Een houten huis is heerlijk om in te wonen. Het voelt heel comfortabel aan, is sfeervol en staat garant voor een gezond binnenhuisklimaat. Daarnaast is een houten woning onderhoudsvriendelijk, is de bouwtijd aanzienlijk korter dan een stenen huis, heeft het een hele lange levensduur en past het binnen (bijna) ieder budget.

Misschien vind je dit ook interessant

Hoe moeilijk is zelfbouw
Lees meer
Een complete woning
Lees meer
Informatie over bouwvoorschriften
Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.