Een betaalbare woning voor iedereen

Een betaalbare woning voor iedereen

In Nederland bouwen we woningen hoofdzakelijk van steen en beton. Dankzij innovatieve technologieën is de productie van houten woningen efficiënter, flexibeler, goedkoper en bovenal milieuvriendelijker.Wij zien dan ook een snel toenemende vraag naar houten huizen, zowel voor de zakelijke markt als voor particulieren.

 

Een houten huis (laten) bouwen

Heb je bouwplannen? Misschien zelfs al een kavel? En ben je van plan om zelf een huis te (laten) bouwen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.Wij kunnen vrijwel elk model woning naar jouw wens bouwen (vrije bouw). Maar we leveren ook woningen uit een catalogus met een ruime keuze uit modellen, afmetingen, verschillende opleveringsniveaus en opties.Een andere mogelijkheid is om helemaal zelf een houten huis te bouwen. Wij leveren dan een bouwpakket voor de woning.

De mogelijkheden:

Vrije bouw
Keuze uit catalogus
Zelfbouw

Lees hier meer over catalogusbouw, zelfbouw en vrije bouw van een houten huis en de verschillende houtbouwmethodes. Of bekijk de catalogus.

Voordelen houten huis

Er zitten veel voordelen aan het bouwen of laten bouwen van een houten woning. Een houten huis is duurzaam, goed voor de gezondheid, tijdloos en kan redelijk snel worden gerealiseerd. Het totale bouwtraject -van start bouw tot oplevering- gaat aanzienlijk sneller bij het bouwen van een houten huis dan een stenen huis.De prijs is daarbij ook een belangrijke factor: een houten huis bouwen is goedkoper dan hetzelfde huis in steen. Wij zeggen altijd: je kan een vrijstaand houten huis bouwen voor de prijs van een rijtjeshuis in steen.

 

Houtbouw en CLT

De nieuwste ontwikkeling bij houtbouw is CLT (Cross Laminated Timber). Dankzij deze techniek zijn er onbegrensde mogelijkheden voor houtbouw.CLT is een zeer sterk en brandveilig plaatmateriaal dat wordt gemaakt door het kruislings verlijmen van massief houten planken. De nerf ligt dankzij het kruislings verlijmen steeds in de andere richting.Voor de verlijming van deze massief houten platen wordt een milieuvriendelijke constructielijm gebruikt.CLT gaat qua uiterlijk en technische mogelijkheden goed samen met alle andere bouwmaterialen. Een andere naam voor CLT is kruislaaghout. In Noorwegen woont tegenwoordig meer dan 80% van de studenten in gebouwen van kruislaaghout.CLT panelen zijn geschikt voor binnen- en buitenwanden, maar ook voor vloer- en dakconstructies. Het materiaal is zelfs zo sterk dat het geschikt is voor hoogbouw. Lees ook het artikel van Houtwereld.nl over CLT.

Lees het artikel over CLT op Houtwereld.nl

Zelf bouwen met een bouwpakket, catalogusbouwof vrije bouw naar eigen ontwerp

 

Vrije bouw

Eigenlijk kunnen we bijna ieder model woning voor je laten bouwen in hout.Heb je al een eigen ontwerp en wil je dat laten bouwen of wil je eerst nog een huis ontwerpen? Allemaal geen probleem!Wij helpen je met alle plezier bij alle facetten, van ontwerpfase en advies tot realisatie en afwerking.
Lees meer

Module- of cataloguswoning

Heb je liever een module- of cataloguswoning? Wij bieden een ruime keuze uit verschillende ‘standaard‘ modellen met ieder een scala aan opties voor wat betreft de maatvoering en het afwerkingsniveau. Doe ideeën op door rond te kijken op deze website en maak een wensenlijst van jouw ideaal beeld. Bij een paar van onze leveranciers maken we verwijzingen naar handige calculatie tools. Daarmee kan je berekenen wat bij jouw budget past. We hebben ook een lijst gemaakt van alle punten waar je bij de bouw van een woning rekening mee moet houden.
Lees meer

 

 

Zelfbouw

Wil je zelf je eigen een houten huis bouwen met behulp van een bouwpakket? Ook dan ben je bij Wonen in Hout BV aan het juiste adres. Wij leveren het bouwpakket geheel naar jouw wensen voorzien van alle detailtekeningen. Indien gewenst helpen we je ook met adviezen voor, tijdens en na de bouw. Zo hebben we, in samenwerking met onze kwaliteitsleverancier AVRAME, een aantal handige boekwerken ontwikkeld die je in de oriëntatie fase goed op weg helpen. Je kan ze hier voor kostprijs downloaden: snelstart gids AVRAME

Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.