Zelf een houten huis bouwen.

Zelf een eigen huis bouwen is voor veel mensen een droom. Houtbouw is uitermate geschikt voor zelfbouw of gedeeltelijke zelfbouw. Wij kunnen je helpen met het realiseren van jouw droom en bieden diverse mogelijkheden om zelf een houten huis te bouwen.

Mocht je geen bouwervaring hebben, geen nood! Dankzij onze intensieve samenwerkingen met specialisten in de bouw kunnen wij je bij alle stappen tijdens het bouwproces ondersteunen. Hier vind je verschillende mogelijkheden voor houtbouw.

Bouwpakket

Een eigen huis bouwen met een bouwpakket. Dat is super exclusief. Op basis van jouw eigen ontwerp of op basis van de keuze die je uit onze zelfbouw catalogus woningen hebt gemaakt, wordt in de fabriek met behulp van precisie zaagrobots een bouwpakket gemaakt. Dit complete pakket met de omvang van diverse grote pallets wordt op de bouwplaats afgeleverd. Het bouwpakket wordt geplaatst in volgorde van opbouw en alle delen komen overeen met jouw ontwerp en de door jou opgegeven opties.

Het bouwpakket leveren wij inclusief heldere bouwinstructies waarbij ieder onderdeel verwijst naar een volgend onderdeel. Alle segmenten zijn duidelijk genummerd door middel van een sticker en alle nummers volgen elkaar op, geheel in overeenstemming met de bijgeleverde bouwtekeningen. Je kan je eigen houten huis vervolgens zelf, of met behulp van een aannemer, bouwen.

Onze bouwpakketten

Houtskeletbouw

De naam zegt het al: bij houtskeletbouw wordt het houten skelet van het huis op de bouwplaats in elkaar gezet. Eigenlijk zijn de vele vakwerkhuizen die je vooral in Oostenrijk en Zuid-Duitsland ziet in de basis hetzelfde. Oerdegelijk dus.

Op deze manier een houten huis bouwen is (arbeids) intensiever, maar wel de goedkoopste variant van de verschillende bouwmethodes. Kies je voor prefab houtskeletbouw dan is er een aanzienlijke tijdwinst te behalen.

De wanden van de woning worden in de fabriek onder ideale omstandigheden en met computer gestuurde zaagmachines gemaakt. De prefab delen worden in z’n geheel naar de bouwlocatie gebracht. Een huis staat dan met een afgewerkte buitenkant vaak al binnen enkele dagen. Heel populair zijn bijvoorbeeld de prefab schuurwoningen. Neem contact met ons op voor meer informatie over kosten en/of prijzen van houtskeletbouw woningen. Het liefst per e-mail, want dan beantwoord je namelijk zelf al veel vragen. In de rubriek Veelgestelde vragen staat onder de kop Financieel een handige vragenlijst om alvast jouw gedachten op een rij te krijgen.

Houtstapelbouw

Houtstapelbouw is de meest eenvoudige houtbouwmethode en wordt ook wel logbouw of chaletbouw genoemd. Een huis gebouwd volgens de houtstapelbouw methode herken je aan de karakteristieke kruisverbanden op de hoeken. Houtstapelbouw kan enkelwandig of dubbelwandig zijn. Voor permanente bewoning moet een huis beslist dubbelwandig worden gebouwd. De ruimte tussen de houten schillen wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Wil je meer weten over prijzen, neem dan gerust contact met ons op. Het liefst per e-mail met een beschrijving van jouw wensen, waarbij de maatvoering uiteraard vraag nummer 1 is en jouw budget vraag nummer 2. contact@woneninhout.nl

Combinatiebouw woning

Bij combinatiebouw wordt de binnenschil volgens de houtstapelbouw methode gebouwd en de buitenschil volgens de houtskeletbouw methode. Je kan ook kiezen voor een buitenschil van (bak)steen, staal of kunststof. De kenmerkende hoeken van houtstapelbouw kunnen dan worden weggewerkt. De ruimte tussen de binnen- en buitenschil wordt met isolatie opgevuld.

De voordelen? Het huis heeft een strakke en moderne uitstraling en kan binnen een week staan.

Zelfbouw cataloguswoning

Een andere optie voor zelfbouw is het zelf bouwen van een cataloguswoning. Wij vertegenwoordigen voor de Benelux het Estlandse bedrijf AVRAME en we hebben diverse cataloguswoningen in ons assortiment. Wij leveren het bouwpakket op de bouwplaats af. Je bouwt jouw huis vervolgens zelf of je laat dit door een aannemer doen. Meer over AVRAME modellen en prijzen vind je op de pagina met Avrame modellen.

Avrame zelfbouw woningen

Zelf je nieuwe huis bouwen!!

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.

Lees meer