Zelf een houten huis bouwen.

Eigenhandig je huis bouwen is voor veel mensen de ultieme droom. Houtbouw is uitermate geschikt voor (gedeeltelijke) zelfbouw. Wij kunnen je het bouwpakket leveren om jouw droom te realiseren.

Mocht je weinig bouwervaring hebben, geen nood! Dankzij de goede beschrijvingen en dankzij onze samenwerking met bouwbegeleiders kunnen wij je bij laten staan tijdens het bouwproces. Maar een grote mate van handig zijn, inzicht hebben en het hebben van perfect gereedschap is wel onontbeerlijk, want een eigen huis bouwen is beslist niet iets voor ‘Buurman en Buurman’.

Bouwpakket

Een eigen huis bouwen uit een bouwpakket is super exclusief. Zo’n bouwkit wordt samengesteld op basis van jouw eigen ontwerp of op basis van de keuze die je uit onze zelfbouw catalogus hebt gemaakt.

Op basis van jouw voorkeuren wordt er in de fabriek met behulp van precisie zaagrobots een bouwkit voor je aangemaakt inclusief alle verbindingselementen. Ramen en deuren worden op maat bijgeleverd. Leidingwerk en isolatie koop je meestal zelf. Je kunt aldus kiezen uit panelen met alles er al in of uit een pakket met allemaal losse onderdelen.

Jouw complete pakket met de omvang van een tiental grote pallets wordt vervolgens op de bouwplaats afgeleverd. Daarbij worden de pakketten zoveel mogelijk geplaatst in de volgorde van de opbouw van de woning.

Ieder pakket wordt geleverd inclusief heldere bouwinstructies. Alle geleverde delen zijn genummerd met stickers. In overeenstemming met de bijgeleverde bouwtekeningen volgen alle nummers elkaar nauwgezet op, zodat je niet zelf delen hoeft te verzagen.

Je kunt je eigen houten huis vervolgens zelf, of deels met de hulp van ons bouwen en jij bepaald welke elementen je zelf wilt en kunt doen. Realiseer je goed, dat als je aan een bouwavontuur begint, je na aanvang van de bouw een houten huis in 1 keer af moet bouwen. 

Wij hebben bouwpakketten in de onderstaande bouwmethodes

Houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw wordt het houten frame van de woning, het ‘skelet’ van hout gemaakt. Dit gebeurt op de bouwplaats. Eigenlijk zijn de vele vakwerkhuizen die je vooral in Oostenrijk en Zuid-Duitsland ziet in de basis hetzelfde. Oerdegelijk dus.

Op deze manier een houten huis bouwen is (arbeids) intensiever dan andere bouwmethodes, maar wel de goedkoopste variant. En arbeidsintensiever wil in dit geval dus ook zeggen dat het veel meer tijd kost dan een bouwmethode zoals houtstapelbouw.

Bouwen met panelen

Om een aanzienlijke tijdwinst te behalen, zou je kunnen kiezen voor in de fabriek geprefabriceerde delen. Dit noemen we prefab houtskeletbouw. Dat gaat een heel stuk sneller, maar daar is de prijs dan ook naar.

BIj deze prefabmethode, worden de wanden van de woning geheel in de fabriek gemaakt. Dit gebeurt onder ideale omstandigheden en met computer gestuurde zaagmachines. De prefab delen worden in z’n geheel naar de bouwlocatie gebracht.

Daar worden de zware wanden met behulp van een bouwkraan op hun plaats gezet. Een huis staat dan met een afgewerkte buitenkant vaak al binnen enkele dagen.

Houtstapelbouw

Houtstapelbouw is de meest eenvoudige houtbouw methode en wordt ook wel logbouw of chaletbouw genoemd.

Een huis gebouwd volgens de houtstapelbouw methode herken je aan de karakteristieke kruisverbanden op de hoeken. Houtstapelbouw kan enkelwandig of dubbelwandig zijn. Voor permanente bewoning moet een huis beslist dubbelwandig worden gebouwd. De ruimte tussen de houten schillen wordt dan opgevuld met isolatiemateriaal.

Wil je meer weten over prijzen, neem dan gerust contact met ons op. Het liefst per e-mail met een beschrijving van jouw wensen, waarbij de maatvoering uiteraard vraag nummer 1 is en jouw budget vraag nummer 2. contact@woneninhout.nl

Combinatiebouw woning

Bij combinatiebouw wordt de binnenschil van de woning volgens de houtstapelbouw methode gebouwd. De buitenkant van het huis wordt vervolgens met de houtskeletbouw methode afgewerkt met isolatiemateriaal en hout. De kenmerkende hoeken van houtstapelbouw worden hiermee dan weggewerkt

De buitenkant hoeft niet persé een afwerking in hout te hebben, maar kan ook gemaakt worden van (bak)steen, staal of kunststof. Het huis heeft dan een strakke en moderne uitstraling en kan snel gereed zijn.

Zelfbouw cataloguswoning

Een andere optie voor zelfbouw is het zelf bouwen van een cataloguswoning. Wij vertegenwoordigen voor de Benelux het Estlandse bedrijf AVRAME en we hebben diverse cataloguswoningen in ons assortiment.

Wij leveren het bouwpakket op de bouwplaats af. Je bouwt jouw huis vervolgens zelf of je laat dit door een aannemer doen. Meer over AVRAME modellen en prijzen vind je op de pagina met Avrame modellen.

Avrame zelfbouw woningen

Zelf je nieuwe huis bouwen!!

Meer info?

Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en/of prijzen van houtskeletbouw woningen. Het liefst per e-mail, want dan beantwoord je namelijk zelf al veel vragen.

In de rubriek Veelgestelde vragen staat onder de kop Financieel een handige vragenlijst om alvast jouw gedachten op een rij te krijgen.

Bouwpakket hout stapelbouw
Bouwpakket combinatiebouw
Bouwpakket hout skeletbouw
Zelfbouw Avrame woningen
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.