Zelf een houten huis bouwen.

Eigenhandig je huis bouwen is voor veel mensen een droom. Houtbouw is uitermate geschikt voor zelfbouw of gedeeltelijke zelfbouw. Wij kunnen je een bouwpakket leveren om je droom te realiseren.

Mocht je geen bouwervaring hebben, geen nood! Dankzij onze intensieve samenwerkingen met specialisten in de bouw kunnen wij je bij alle stappen tijdens het bouwproces ondersteunen.

Hier vind je verschillende mogelijkheden voor houtbouw.

 

Bouwpakket

Een eigen huis bouwen met een bouwpakket. Dat is super exclusief. Zo’n bouwkit wordt samengesteld op basis van jouw eigen ontwerp of op basis van de keuze die je uit onze zelfbouw catalogus hebt gemaakt.

Op basis van jouw voorkeuren wordt er in de fabriek met behulp van precisie zaagrobots een bouwkit voor je aangemaakt.

Dit complete pakket met de omvang van diverse grote pallets wordt vervolgens op de bouwplaats afgeleverd. Daarbij worden de pakketten zoveel mogelijk geplaatst in de volgorde van de opbouw van de woning.

Het pakket wordt geleverd inclusief heldere bouwinstructies. Alle geleverde delen zijn genummerd met stickers. In overeenstemming met de bijgeleverde bouwtekeningen volgen alle nummers elkaar op.

Je kunt je eigen houten huis vervolgens zelf, of met de hulp van een aannemer, bouwen.

Onze bouwpakketten

Houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw wordt het houten frame van de woning, het ‘skelet’ van hout gemaakt. Dit gebeurt op de bouwplaats. Eigenlijk zijn de vele vakwerkhuizen die je vooral in Oostenrijk en Zuid-Duitsland ziet in de basis hetzelfde. Oerdegelijk dus.

Op deze manier een houten huis bouwen is (arbeids) intensiever dan andere bouwmethodes, maar wel de goedkoopste variant. En arbeidsintensiever wil in dit geval dus ook zeggen dat het veel meer tijd kost dan een bouwmethode zoals houtstapelbouw.

Om een aanzienlijke tijdwinst te behalen, zou je kunnen kiezen voor in de fabriek geprefabriceerde delen. Dit noemen we prefab houtskeletbouw. Dat gaat een heel stuk sneller, maar daar is de prijs dan ook naar.

BIj deze prefabmethode, worden de wanden van de woning geheel in de fabriek gemaakt. Dit gebeurt onder ideale omstandigheden en met computer gestuurde zaagmachines. De prefab delen worden in z’n geheel naar de bouwlocatie gebracht.

Daar worden de zware wanden met behulp van een bouwkraan op hun plaats gezet. Een huis staat dan met een afgewerkte buitenkant vaak al binnen enkele dagen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en/of prijzen van houtskeletbouw woningen. Het liefst per e-mail, want dan beantwoord je namelijk zelf al veel vragen.

In de rubriek Veelgestelde vragen staat onder de kop Financieel een handige vragenlijst om alvast jouw gedachten op een rij te krijgen.

Houtstapelbouw

Houtstapelbouw is de meest eenvoudige houtbouwmethode en wordt ook wel logbouw of chaletbouw genoemd.

Een huis gebouwd volgens de houtstapelbouw methode herken je aan de karakteristieke kruisverbanden op de hoeken. Houtstapelbouw kan enkelwandig of dubbelwandig zijn. Voor permanente bewoning moet een huis beslist dubbelwandig worden gebouwd. De ruimte tussen de houten schillen wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Wil je meer weten over prijzen, neem dan gerust contact met ons op. Het liefst per e-mail met een beschrijving van jouw wensen, waarbij de maatvoering uiteraard vraag nummer 1 is en jouw budget vraag nummer 2. contact@woneninhout.nl

Combinatiebouw woning

Bij combinatiebouw wordt de binnenschil van de woning volgens de houtstapelbouw methode gebouwd. De buitenkant van het huis wordt vervolgens met de houtskeletbouwmethode afgewerkt met isolatie-materiaal en hout. De kenmerkende hoeken van houtstapelbouw worden hiermee weggewerkt

De buitenkant hoeft geen afwerking met hout te hebben, maar kan ook gemaakt worden van (bak)steen, staal of kunststof.

De voordelen? Het huis heeft een strakke en moderne uitstraling en kan binnen een week staan.

Zelfbouw cataloguswoning

Een andere optie voor zelfbouw is het zelf bouwen van een cataloguswoning. Wij vertegenwoordigen voor de Benelux het Estlandse bedrijf AVRAME en we hebben diverse cataloguswoningen in ons assortiment. Wij leveren het bouwpakket op de bouwplaats af. Je bouwt jouw huis vervolgens zelf of je laat dit door een aannemer doen. Meer over AVRAME modellen en prijzen vind je op de pagina met Avrame modellen.

Avrame zelfbouw woningen

Zelf je nieuwe huis bouwen!!

Bouwpakket hout stapelbouw
Bouwpakket combinatiebouw
Bouwpakket hout skeletbouw
Zelfbouw Avrame woningen
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.