Cataloguswoning houtbouw.

Een cataloguswoning is een vrijstaand huis dat je selecteert uit een catalogus.

De prijs-kwaliteitsverhouding van een cataloguswoning is zeer interessant. In ons leveringsprogramma hebben wij compleet gebouwde huizen die alleen nog op de nutsvoorzieningen hoeven te worden aangesloten, maar ook een serie zelfbouw woningen. Een aantal typen van onze woningen worden geprefabriceerd in een fabriek en komen in modules aan op de bouwplaats. Daar worden ze in een paar weken aan elkaar ‘gekoppeld’ tot een compleet huis.

Enkelvoudige woonmodules

Eén van de varianten is de enkelvoudige woonmodule. Hierbij wordt een module of woning geheel in de fabriek gebouwd. Deze module of woning wordt volledig afgewerkt (inclusief elektriciteit, sanitair, schilderwerk, keuken, et cetera) en vanaf de vrachtwagen op het bouwperceel of de kavel gezet.

Eenmaal op zijn plek, hoeft de module alleen nog te worden aangesloten. Fraaie voorbeelden hiervan zijn de KODA en de Modulos modellen.

Bekijk diverse modellen hier

Bekijk hier de KODA huizen

Kleine lettertjes

Voor alle woningen in ons aanbod geldt dat prijswijzigingen en aanpassingen zijn voorbehouden. Het ontwikkelen en bouwen van huizen is een dynamisch proces waarbij iedere verbetering en oplossing wordt gebruikt voor een volgende woning.

Iedere gemeente stelt afwijkende eisen aan funderingen en verankering en daarmee zal er bovenop de basisprijs altijd een post overige kosten komen die per soort huis verschilt.

Buiten de veel hogere kosten voor grond en leges die de gemeente aan je mag berekenen, zijn binnen de keten vooral ook de kosten voor arbeid, brandstof, grondstoffen en transport in de afgelopen twee jaar extreem toegenomen. Deze kosten moeten wij helaas aan je doorbelasten.

En dan is er nog een pandemie die voortdurend mensen verplicht om thuis te blijven en die reisrestricties veroorzaakt, waardoor en waarmee vertragingen helaas met regelmaat voorkomen, zonder dat je ons hier aansprakelijk voor kunt stellen. Wij zijn niet van kleine lettertjes maar van open en eerlijke communicatie.

Prefab woonmodules

Modules hebben vaste maatvoeringen waarbinnen de indeling variabel is. Hierbij kan een huis worden samengesteld of uitgebreid met verschillende modules. De modules worden op de bouwplaats geplaatst en ter plaatse aan elkaar gemonteerd. Fundering, verwarming, koeling, keuken en aansluitingen op de nutsvoorzieningen verzorg je zelf. We spreken dan van prefab modulair bouwen. Voorbeelden hiervan zijn de KOSHAUS serie en de KULNA modellen.

Klik hier voor de KULNA modellen

Bekijk hier de KOSHAUS serie

Bouwpakket

Helemaal eigenhandig een cataloguswoning bouwen kan ook. Kies het formaat, het model en maak een keuze uit de verschillende opties. Wij leveren het bouwpakket af op de bouwplaats en de rest doe je zelf. Wij kunnen een aantal van onze modellen ook prefab leveren, zodat jij zelf alleen de afbouw doet.

Bekijk hier de AVRAME modellen.

Enkelvoudige woonmodule

Een van de varianten is de enkelvoudige woonmodule. Hierbij wordt een module of woning prefab in de fabriek gebouwd. Deze module of woning wordt volledig afgewerkt (inclusief elektriciteit, sanitair schilderwerk, keuken, et cetera) direct vanaf de vrachtwagen op het perceel of de kavel gezet. Eenmaal op de kavel hoeft de module alleen nog te worden geplaatst en aangesloten. Voorbeelden hiervan zijn de KODA modellen. Een variant hierop is de prefab modulaire bouwmethode. Hierbij kan een woning worden samengesteld of uitgebreid met verschillende modules. De modules worden op de bouwplaats geplaatst en aan elkaar gezet. We spreken dan van prefab modulair bouwen. Een voorbeeld hiervan zijn de KULNA modellen.

KULNA universeel L

Vanaf € 150.000,-inclusief BTW

Informatie over onze leveranciers

Lees hier meer over de verschillende fabrikanten waar wij mee werken.

MTree is een producent uit Letland van houtskeletbouw en module-woningen van een hoogstaand niveau. Voor particuliere opdrachtgevers en voor serie-matige projecten.

Lees meer

Koshaus modulewoningen van onze leverancier VITHAUS zijn energiezuinig, levensloopbestendig en worden geleverd door de Estlandse leverancier Vithaus

Lees meer

KŮLNA is een modulair systeem waarbij de houten modules naar wens worden samengevoegd tot een zelf gekozen vorm voor een woning. Leverancier is het Tsjechische bedrijf PURLIVE.

Lees meer

De KODA modellen zijn enkelvoudige woonmodules die direct vanaf de vrachtwagen op de kavel worden gezet, ideaal! Leverancier is het Estlandse bedrijf KODASEMA.

Lees meer

De A-frame modellen zijn woningen in piramide vorm die je helemaal zelf kunt bouwen. Leverancier is het Estlandse bedrijf AVRAME.

Lees meer

JAK Modules is een leverancier uit Polen. Zij zijn fabrikant van o.a. modulaire duurzame woningen. Zij produceren turnkey woningen op basis van gedetailleerde klantwensen.

Lees meer

PURLIVE  is de leverancier van een uniek constructie systeem met SIP-panelen voor de bouw van hoogwaardige woningen. Zij produceren ook de module-woningen uit de Kulna-serie.

TICAB HOUSE is een Pools leverancier van kant-en klare modulewoningen gebouwd in houtskeletbouw. Opgericht in 2008 met een houtbewerkings fabriek in het westen van de Oekraïne en een assemblage fabriek in Polen.

Lees meer

MODULOS is een Tsjechisch bedrijf dat zich sinds 2012 bezig houdt met de bouw van energiezuinige en passieve modulaire houten gebouwen.

Lees meer

De NordCabin woningen zijn ontworpen om de ultieme woonbeleving te creëren, vervaardigd met oog voor duurzaamheid en gemaakt van (gerecycled) Cross Laminated Timber. Dit alles komt samen in een prachtig minimalistisch ontwerp.

Innovatieve modulaire houten woningen voor mensen die hun footprint willen verkleinen, maar geen concessies willen doen aan wooncomfort en esthetiek. Snel en duurzaam wonen, het hele jaar door. Wel een houten woning, maar door het gebruik van THermowood, NIET het onderhoud.

Lees meer

Misschien vind je dit ook interessant

Zelfbouw

Lees meer

Vrije bouw

Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.