Vithaus.

VITHAUS is een bouwbedrijf dat onderdeel uitmaakt van het bedrijf HomeLand Latvija. Letland behoort tot de Europese Unie en voldoet daarmee aan de strenge Europese regelgeving en hanteert de Euro als wettig betaalmiddel. Een groot deel van de productiefaciliteit is gevestigd in Belarus. Hier worden de delen geproduceerd die niet onder het sanctiebeleid van de EU vallen. Van Vithaus hebben wij de modellenreeks Koshaus geselecteerd voor ons assortiment.

Dubldom

De VITHAUS woningen zijn een ge-upgrade variant van de vooral in Rusland populaire Dubldom woningen. De range Koshaus woningen zijn niet alleen in basis van een veel hogere kwaliteit, maar ze zijn ook speciaal ontwikkeld voor onze Europese markt.

Energie zuinig en duurzaam geproduceerd

VITHAUS gelooft en investeert in het bouwen van energiezuinige en duurzaam geproduceerde woningen. Doordat woningen van VITHAUS in zijn geheel en onder ideale omstandigheden in een fabriek geproduceerd worden, wordt in alle productiestadia maximaal bespaard op energiebronnen.

Daarnaast garandeert de wijze van produceren in een geconditioneerde omgeving een hoog afwerkingsniveau, een strakke tijdsplanning en een minimum aan afval tijdens de productie.

Bovendien heeft machinale computergestuurde houtbewerking per definitie een substantieel lager verbruik van energie, afval en uitstoot ten opzichte van traditionele bouw uit steen en beton.

Vele maatvoeringen

VITHAUS woningen zijn moderne, energiezuinige houtskeletbouw woningen die in panelen worden geproduceerd. Ieder huis wordt uit afzonderlijke elementen opgebouwd. Deze elementen (panelen) worden in de fabriek geconstrueerd en op de bouwplaats met de andere delen verbonden.

De huizen van Vithaus worden geleverd in een casco-opleveringsniveau. Dat betekent dat alle afwerkingsdelen zoals wand- en plafondbekleding los worden bijgeleverd. Nadat je als opdrachtgever het huis wind- waterdicht krijgt opgeleverd, breng je al het leidingwerk aan en sluit je de wanden en de plafonds. Je koopt de wandcontactdozen, de sanitair delen en de badkamertegels naar je eigen smaak en keuze.

Het huis moet dan nog door lokale vakmensen worden aangesloten op de nutsvoorzieningen zoals het elektriciteitsnet, de waterleiding en het riool.

Levertijd

Levertijden zijn op het ogenblik fors. De mondiale omstandigheden maken dat wet- en regelgeving veelvuldig wijzigen. Vithaus is helaas veel tijd kwijt aan het organiseren van transporten, maar er wordt iedere keer wel weer een oplossing gevonden zodat er toch geleverd wordt. Afhankelijk van de planning in de fabrieken, kan het voor een Koshaus wel 200 werkdagen duren voordat het afgeleverd kan worden.

Maar…

toch blijven de Koshauses onverminderd populair. En terecht, want voor deze prijs koopt u nergens zo’n prachtig huis.

Opbouw na aankomst in 3 weken

Bij aankomst op de bouwplaats worden de wand-, vloer- en dakdelen geïnstalleerd. Het aan elkaar koppelen en stellen van de diverse delen doen de werknemers van VITHAUS in ongeveer drie weken. De woning is dan wind- en waterdicht en dan kan het installeren van zaken als een keuken, de verwarmingsinstallatie, mechanische ventilatie en de meterkast aanvangen. Dit dient bij voorkeur door lokale vakmensen te gebeuren in jouw opdracht. Wonen in Hout is de vertegenwoordiger van de fabriek, maar  niet de aannemer voor de voorbereidende werkzaamheden en voor de afwerking.

Vrijstaand wonen voor de prijs van een rijtjeshuis

Op de websitepagina van ieder VITHAUS-model, staat een link naar een een calculatieschema Dat is een indicatieve prijslijst van het desbetreffende model.

Daarin kun je eenvoudig invullen welke opties je wenst en bij benadering zien wat de uiteindelijke prijs gaat worden. Deze prijzen zijn exclusief BTW, transport en de vereiste wettelijke Nederlandse (isolatie)normen. Deze prijzen wijken dus af van de uiteindelijke offerte, maar het geeft wel een goed beeld van waar je rekening mee kunt houden. Denk bij het berekenen ook aan de kosten die je moet maken voor vergunningen, nutsaansluitingen, een bouwkraan, et cetera.

Iedere VITHAUS woning bestaat uit:

 • Wind- en waterdichte dak-, wand- en vloerdelen
 • Buitenbekleding en dakbedekking
 • Dakgoten en regenpijpen
 • Ankering aan de fundering
 • Binnenafwerking los bijgeleverd in kleur
 • Ramen in kozijnen en buitendeuren
 • Meterkast ombouw met vloerplaat
 • Veranda
 • Trapje van 3 treden naar de veranda
 • Overkapping bij de voordeur (alleen bij KOSHAUS)

Omdat iedere bewoner zelf kiest is de prijs exclusief:

 • Verwarmingsinstallatie
 • Airconditioning
 • Mechanische ventilatie
 • Keuken
 • Badkamer
 • Bedrading en wandcontactdozen
 • Waterzijdige aan- en afvoer
 • Fundering
 • Aansluiting op de lokale nutsvoorzieningen en netwerken

Let op: last-minute prijs- en specificatiewijzigingen van de leverancier zijn voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan de berekening worden ontleend. Onze uiteindelijke definitieve prijsopgave is bindend.

Overzicht VITHAUS modellen:

VITHAUS modellen en hun afmetingen:

Module maten:
Lengte: 3,30 of 6,60 meter
Breedte: 2,43 meter
Hoogte: 2,10 tot 3,70 meter

Overige afmetingen:

Toegangsdeur opening:
2,16 meter × 1 meter

De opening van een binnendeur:
2,10 meter × 1 meter

Plafondhoogte:
2,10 tot 3,27 meter

De voordelen van VITHAUS module woningen op een rij:

 • Gegarandeerde kwaliteit doordat de gehele bouw in de fabriek plaatsvindt onder ideale omstandigheden.
 • Minimale hoeveelheid materiaalverlies en productieafval door de voorbereiding in de fabriek.
 • Kosteneffectief bouwen mogelijk door het bouwen in de fabriek.
 • Jij kan als opdrachtgever jouw nieuwe huis voorafgaand aan de aflevering bekijken en alle delen goedkeuren in de fabriek. Door het fabrieksbezoek weet je zeker dat het huis, dat voor jou is gebouwd, aan al jouw wensen voldoet.
 • Snelle opbouw op de bouwkavel, dus minimale overlast voor de omgeving en geen rommel op de bouwplaats.
 • Veel minder keuzestress dan bij een volledig op maat voor jou ontworpen woning.
 • Nauwelijks weersinvloeden op de levering.
 • Een duurzaam geproduceerde woning:
  – Besparing op natuurlijke hulpbronnen in alle productiestadia;
  – Houtbewerking vereist geen grote hoeveelheid energie in vergelijking met de productie van cement, bakstenen of betonblokken.
  – Besparing op CO2 uitstoot door optimale logistiek en minimaal transport.
  – Alle gebruikte materialen zijn circulair en kunnen hernieuwbaar ingezet worden na demontage.
 • Het is een energiezuinige woning doordat gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige moderne materialen, waaronder 3-voudige beglazing.

Fundering:

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient het KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van de constructeurs.

Zo kun je goed zien hoe dat een Koshuis wordt samengesteld.

Voor alle woningen in ons aanbod geldt dat prijswijzigingen en aanpassingen zijn voorbehouden. Het ontwikkelen en bouwen van huizen is een dynamisch proces waarbij iedere verbetering en oplossing wordt gebruikt voor een volgende woning.

Bezoek de website van leverancier VITHAUS Download de catalogus van de leverancier

Materiaalspecificaties

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.