Vithaus.

VITHAUS is een Lets bouwbedrijf dat onderdeel uitmaakt van het bedrijf HomeLand Latvija. Letland behoort tot de Europese Unie en voldoet daarmee aan de strenge Europese regelgeving en hanteert de Euro als wettig betaalmiddel. Van Vithaus hebben wij de modellenreeks Koshaus en Cubehaus geselecteerd voor ons assortiment.

Dubldom

De VITHAUS woningen zijn een ge-upgrade variant van de vooral in Rusland populaire Dubldom woningen. De range Koshaus en Cubehaus woningen zijn niet alleen in basis van een veel hogere kwaliteit, maar ze zijn ook speciaal ontwikkeld voor onze Europese markt.

Energie zuinig en duurzaam geproduceerd

VITHAUS gelooft en investeert in het bouwen van energiezuinige en duurzaam geproduceerde woningen. Doordat woningen van VITHAUS in zijn geheel en onder ideale omstandigheden in een fabriek geproduceerd worden, wordt in alle productiestadia maximaal bespaard op energiebronnen.

Daarnaast garandeert de wijze van produceren in een geconditioneerde omgeving een hoog afwerkingsniveau, een strakke tijdsplanning en een minimum aan afval tijdens de productie.

Bovendien heeft machinale computergestuurde houtbewerking per definitie een substantieel lager verbruik van energie, afval en uitstoot ten opzichte van traditionele bouw uit steen en beton.

Huizen van VITHAUS zijn modulair

VITHAUS woningen zijn moderne, energiezuinige houtskeletbouw woningen die bestaan uit modules. Ook wel ‘modulaire woningen’ genoemd. Ieder huis wordt uit afzonderlijke elementen opgebouwd. Deze elementen (modules) worden in de fabriek geconstrueerd en op de bouwplaats met de andere modules verbonden.

In een badkamer module zit bijvoorbeeld al een blok met een compleet geïnstalleerde wastafel met afvoer, toilet, douche of bad (afhankelijk van de keuze), een boiler, vloerverwarming, tegel- en houtafwerking, stopcontacten en verlichting. Alles is helemaal afgewerkt en hoeft na het in elkaar zetten van de woning op de eindbestemming alleen nog door lokale vakmensen te worden aangesloten op de nutsvoorzieningen zoals het elektriciteitsnet, de waterleiding en het riool.

Zeer korte levertijd

Levertijden zijn kort. Afhankelijk van de planning in de fabriek, is het al mogelijk dat een Koshaus of Cubehaus na 180 dagen afgeleverd kan worden.

Maar…

De Koshauses zijn momenteel razend populair. En terecht, maar dat betekent wel  dat een levering in 2021 helaas niet meer mogelijk is. De levertijd is op dit moment 1 jaar na opdracht.

Opbouw na aankomst in 3 weken

Bij aankomst op de bouwplaats zijn de wanden afgewerkt en zijn de ramen en deuren al geïnstalleerd. Het aan elkaar koppelen en stellen van de diverse modules doen de werknemers van VITHAUS in ongeveer drie weken. De woning is dan klaar voor het installeren van zaken als een keuken, de verwarmingsinstallatie, mechanische ventilatie en de meterkast. Dit dient bij voorkeur door lokale vakmensen te gebeuren in jouw opdracht. Wonen in Hout is leverancier van jouw huis, maar wij zijn niet de aannemer.

Vrijstaand wonen voor de prijs van een rijtjeshuis

Op de websitepagina van ieder VITHAUS-model, staat een link naar een een calculatieschema Dat is een indicatieve prijslijst van het desbetreffende model.

Daarin kun je eenvoudig invullen welke opties je wenst en bij benadering zien wat de uiteindelijke prijs gaat worden. Deze prijzen zijn exclusief BTW, transport en de vereiste wettelijke Nederlandse (isolatie)normen. Deze prijzen wijken dus af van de uiteindelijke offerte, maar het geeft wel een goed beeld van waar je rekening mee kunt houden. Denk bij het berekenen ook aan de kosten die je moet maken voor vergunningen, nutsaansluitingen, een bouwkraan, et cetera.

In iedere VITHAUS woning zit standaard:

 • Binnenafwerking
 • Infrastructuur
 • Tijdelijke verlichting (hanglampen binnen, model IKEA Melody) en buitenlantaarns, zodat je meteen verlichting hebt en deze later kunt vervangen voor lampen die bij jouw smaak passen.
 • Loodgieterswerk
 • Toilet
 • Douche
 • Veranda
 • Trapje van 3 treden naar de veranda
 • Overkapping bij de voordeur (alleen bij KOSHAUS)

Omdat iedere bewoner zelf kiest is de prijs exclusief:

 • Verwarmingsinstallatie (behalve in de badkamer)
 • Airconditioning van het Nederlandse merk Gree optioneel
 • Mechanische ventilatie
 • Keuken
 • Fundering
 • Aansluiting op de lokale nutsvoorzieningen en netwerken

Let op: last-minute prijs- en specificatiewijzigingen van de leverancier zijn voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan de berekening worden ontleend. Onze uiteindelijke definitieve prijsopgave is bindend.

Overzicht VITHAUS modellen:

VITHAUS modellen en hun afmetingen:

Module maten:
Lengte: 3,30 of 6,60 meter
Breedte: 2,43 meter
Hoogte: 2,10 tot 3,70 meter

Overige afmetingen:

Toegangsdeur opening:
2,16 meter × 1 meter

De opening van een binnendeur:
2,10 meter × 1 meter

Plafondhoogte:
2,10 tot 3,27 meter

De voordelen van VITHAUS module woningen op een rij:

 • Gegarandeerde kwaliteit doordat de gehele bouw in de fabriek plaatsvindt onder ideale omstandigheden.
 • Minimale hoeveelheid materiaalverlies en productieafval door de voorbereiding in de fabriek.
 • Kosteneffectief bouwen en strakke planningen mogelijk door het bouwen in de fabriek.
 • Jij kan als opdrachtgever jouw nieuwe huis voorafgaand aan de aflevering bekijken en goedkeuren in de fabriek. Door het fabrieksbezoek weet je zeker dat het huis, dat voor jou is gebouwd, aan al jouw wensen voldoet. Het fabrieksbezoek is gelijk een mini vakantie aan het schitterende Letland.
 • Snelle opbouw op de bouwkavel, dus minimale overlast voor de omgeving en geen rommel op de bouwplaats.
 • Veel minder keuzestress dan bij een volledig op maat voor jou ontworpen woning.
 • Nauwelijks weersinvloeden op de levering.
 • Tijdbesparend: Je bespaart veel tijd bij het vinden van de juiste bouwers, het kiezen van de tientallen bouwmaterialen. Je besteedt geen tijd aan het monitoren van het bouwproces op de bouwplaats.
 • Een duurzaam geproduceerde woning:
  – Besparing op natuurlijke hulpbronnen in alle productiestadia;
  – Houtbewerking vereist geen grote hoeveelheid energie in vergelijking met de productie van cement, bakstenen of betonblokken.
  – Besparing op CO2 uitstoot door optimale logistiek en minimaal transport.
  – Alle gebruikte materialen zijn circulair en kunnen hernieuwbaar ingezet worden na demontage.
 • Levensloopbestendig bouwen; VITHAUS woningen zijn te allen tijde uit te breiden door er modules aan te koppelen voor bijvoorbeeld een kinderkamer, een fitnessruimte of een Mancave.
 • De woning is zelfs verplaatsbaar; naast een snelle opbouw kan er ook snel worden gedemonteerd en getransporteerd.
 • Het is een energiezuinige woning doordat gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige moderne materialen, waaronder 3-voudige beglazing.
 • De Cubehaus modellen (met plat dak) kunnen naar boven en/of zijwaarts worden uitgebreid.

Fundering:

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient het KOSHAUS (en CUBEHAUS) wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van de constructeurs.

Zo kun je goed zien hoe dat een Koshuis uit modules wordt samengesteld.

Ook leverbaar met CLT wanden en vloeren

Indien gewenst kunnen de vloer en de wanden ook geformeerd worden uit CLT hout (kruislaaghout). Dit is duurzamer en zeer sterk, maar niet voor iedere toepassing noodzakelijk. Afwerking met CLT hout is voor de binnenwanden buitengewoon fraai en vereist geen verdere afwerking als schilderen, lakken of behangen. Voor een uitvoering in CLT hout geldt een toeslag van ongeveer 20%.

Voor alle woningen in ons aanbod geldt dat prijswijzigingen en aanpassingen zijn voorbehouden. Het ontwikkelen en bouwen van huizen is een dynamisch proces waarbij iedere verbetering en oplossing wordt gebruikt voor een volgende woning.

Bezoek de website van leverancier VITHAUS Download de catalogus van de leverancier

Materiaalspecificaties

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.