Wonen in Hout BV

Natuurlijk betaalbaar wonen

 

Wonen in Hout BV is de Nederlandse schakel tussen jou als opdrachtgever en een reeks BUITENLANDSE leveranciers van houten woningen!

Wij vertegenwoordigen een aantal (HOUTverwerkende) bedrijven en fabrikanten uit Noord Europa.

Onze werkwijze: Voordeel 1:

Je zit niet met 1 leverancier aan tafel, maar met een aantal!

Kom je er qua budget of mogelijkheden niet uit bij de ene leverancier, dan bieden wij je voldoende alternatieven om op een andere wijze aan jouw wensen of budgetmogelijkheden te voldoen.

Wij kennen de mogelijkheden en kunnen je de alternatieven bieden.

Onze werkwijze: Voordeel 2:

Je kunt bij ons woningen kopen die andere Nederlandse aanbieders niet in hun portfolio hebben omdat wij daar de Benelux vertegenwoordiging voor hebben.

Of zij kunnen wel een vergelijkbaar product leveren, maar dan vaak tegen een hogere prijs, minder compleet, met een mindere kwaliteit óf met een veel langere levertijd.

Onze werkwijze: Voordeel 3:

Wij profiteren van de grote KENNIS en jarenlange ERVARING in de HOUTbouw die aanwezig is in de Baltische Staten. Zij weten wat wel en niet kan, hebben de beschikking over kwalitatief zeer goed hout, veelal goed geoutilleerde fabrieken en zij zijn gewend om huizen te bouwen voor de doorgaans koudere Baltische Staten.

Onze werkwijze: Voordeel 4:

De LAGERE ARBEIDSKOSTEN in de Baltische Staten maken de woning in veel gevallen betaalbaarder dan vergelijkbare woningen die u door een Nederlandse aannemer laat bouwen in een vergelijkbare bouwmethode.

Van idee tot ontwerp, van bouwpakket naar realisatie.

Wij werken nauw samen met uitstekende architecten en betrouwbare en ervaren aannemers en fabrikanten. Hierdoor kunnen we een totaal pakket aanbieden.

Wat zijn wij of doen wij NIET:

 • Wij leveren doorgaans géén standaard woningen. Wel cataloguswoningen, maar om die nou standaard te noemen 😉
 • Wij hebben géén duur showpark
 • Wij hebben géén glossy catalogus
 • Wij hebben géén duur kantoorpand
 • En nee…ook géén fancy website.

Wat doen we dan WEL:

 • We leveren een comfortabele woning (op maat); naar uw wens, smaak en budget.
 • We werken samen met uitstekende architecten, een betrouwbare en ervaren aannemer.
 • We hebben een catalogus met ideeën die u zelf kunt downloaden.
 • We hebben een steeds groeiende en informatieve website waarin we u zo open mogelijk informatie proberen te geven.
 • Er zijn enkele door ons gebouwde huizen die u kunt bezoeken of waar u langs kunt rijden.
 • Wij kunnen veelal leveren tegen een aantrekkelijke prijs.

En dan nog dit…wij geloven in onze aanpak!

Door de inzet van onze kenniservaringcreativiteit en de veelzijdigheid aan bouwmethodes waarmee we kunnen werken, kunnen wij u veelal van dienst zijn.

Gezamenlijk bekijken wij OF én HOE uw woonwensen haalbaar en realiseerbaar zijn.

Wat levert Wonen in Hout zoal?

Wij kunnen o.a. woningen leveren welke gebouwd zijn in diverse houtbouw-, prefab en snelbouw-methodes.

Daarnaast zijn wij vertegenwoordiger van verschillende moderne verplaatsbare units en modulaire bouwmethodes.

Ook kunt u een keuze maken uit onze cataloguswoningen.

Plezierig en vrijstaand wonen wordt zo voor velen bereikbaar.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op of vraag een prijsindicatie aan als u al een globaal (of wat gedetailleerder) weet wat u zoekt.

Maar een buitenlandse leverancier.. is dat niet lastig?

Werken met buitenlandse aanbieders kan lastiger zijn omdat je soms met taalproblemen te maken kunt hebben. In de beginfase van onze samenwerking met een nieuwe leverancier/fabrikant, is er daarom veel contact om duidelijkheid te verkrijgen over de woningen en de kwaliteit die zij leveren.

Daar hoort ook een bezoek aan hun showroom c.q. fabriek bij zodat wij de woningen met eigen ogen kunnen zien.

Tijdens het bestuderen van de informatie die wij van de leveranciers krijgen ontstaan nogal eens aanvullende vragen. Daardoor worden er vaak meerdere bezoeken aan de fabriek gebracht om hierover meer duidelijkheid te verkrijgen. Met eigen ogen zien hoe iets geproduceerd of afgeleverd wordt is toch vaak veel duidelijker dan dat het je verteld wordt.

Dus ja, het is soms wat lastiger om met buitenlandse fabrikanten te werken, maar daar wegen de voordelen ruimschoots tegenop.

Wij onderhouden een nauwe band en hebben korte lijntjes met de leverancier, zodat we goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Bij eventuele vragen of onduidelijkheden kunnen wij deze snel aan hen voorleggen.

De fabrikanten die wij vertegenwoordigen leveren bovendien niet rechtstreeks aan de consument. Dat kost ze veel te veel tijd en het is voor hen bovendien bijna niet te doen om van alle lokale regelgeving en mogelijkheden op de hoogte te zijn.

Wij zijn dat in de de meeste gevallen wel.

Wij zijn ook het aanspreekpunt voor U als opdrachtgever én de fabriek tijdens de bouw

Wij bouwen dus niets zelfs, maar wij houden wel een vinger aan de pols. Zo regelen wij bv. benodigde hulpmiddelen (denk aan een bouwkraan of steigermateriaal) of het onderdak van de bouwers. Ook bij probleempjes tijdens de bouw zullen wij er alles aan doen om de zaak weer vlot te trekken.

Dit is anders wanneer u alleen een bouwpakket koopt

Wanneer u zelf gaat bouwen en bij ons alleen een BOUWPAKKET koopt, dan zijn wij alleen bij het voortraject betrokken. Van het uitwerken van wat u WILT en wat er KAN tot aan de bouwvergunning.

Daarna wordt het bouwpakket besteld en is het in principe verder aan u. De bouwpakketten zijn voorzien van een duidelijke bouwinstructie, maar mocht u tijdens de constructie van uw nieuwe woning met vragen komen te zitten, dan zullen wij u uiteraard zoveel mogelijk proberen te helpen.

Oh.. dus een bouwpakket kopen of zelf bouwen kan ook!?

Ja, dat kan zeker. U bent niet verplicht met onze partijen te werken. Wij kunnen u ook alleen het bouwpakket van de door u gewenste woning leveren. Deze kunt u dan zelf bouwen of het door uw eigen aannemer laten plaatsen.