Bouw- of ontwerpTEKENING

Moet ik voor woning op maat een gedegen bouwtekening aanleveren? Hoe werkt dat?

Nee, u hoeft ons geen kant-en klare ontwerptekening aan te leveren. Dit kan uiteraard wel, maar meestal zal onze architect deze samen met u maken.

Voor ons is het wel prettig als u een schetsmatige tekening van de woning heeft (of kunt maken) die als lijdraad kan dienen voor een eerste prijsindicatie. Een aanzicht of plattegronden (liefst met maten) zou helemaal fijn zijn.

Dit is echter niet noodzakelijk. Veelal tekenen wij voor de klanten de eerste opzet van de gewenste woning. Daarop gaan we verder borduren en als de indeling is zoals die gewenst is en het haalbaar is binnen het budget, dan gaat u in het vervolg traject met de architect om de tafel.

Kavelpaspoort

Tijdens de eerste gesprekken bespreken wij uw wensen en bekijken welke bouw-eisen er aan de woning gesteld worden. De bouw-eisen worden vaak vastgelegd in een zogeheten ‘Kavelpaspoort‘.

Hierbij doelen wij bv. op de maximale goothoogte, het maximaal te bebouwen oppervlak en inhoud van de woning. Tevens kunnen er aanvullende eisen zijn met betrekking tot de stijl of de afwerking van de woning.

Fundering

Ook wordt er gesproken over de locatie van uw nieuwe woning. Welke soort fundering zal hier moeten worden geplaatst en zijn er wellicht andere omstandigheden die van invloed zijn op het bouwproces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwen op een eiland in een recreatieplas. Dit kan enige logistieke en praktische uitdagingen geven.

Prijsindicatie

Naar aanleiding van uw wensen, de mogelijkheden en de eisen die gesteld worden aan de woning  maken wij een schetsmatige tekening. Doorgaans kunnen wij u op basis daarvan op korte termijn een prijsindicatie geven zodat u weet of uw wensen budgettair haalbaar zijn.

Pas daarna komt het contact met de architect.

Opmerking:

Op deze website tonen wij slechts voorbeelden van woningen ter inspiratie.

Wij hebben kant-en klare units in ons assortiment evenals cataloguswoningen, maar voor de woningen op maat hebben wij geen kant-en klare ontwerpen en bouwtekeningen op de plank liggen.

Wij ontwerpen samen met u (en de architect) uw ideale woning.

Voor het zelfde geld krijgt u dus een woning die aan uw eigen wensen voldoet!