Werken aan betaalbare koopwoningen in Oosterwold

Wonen in Oosterwold betekent ruimte, rust, natuur en vrijheid. En dat in de Randstad, 20 minuten van Amsterdam en 35 minuten van Utrecht, wonen in Almere Oosterwold.

Met het Houten Hof laten wij zien dat dit leven ook bereikbaar is voor mensen die een betaalbare koopwoning zoeken.

De bouw van het project De Kievitswei is gestart: 5 sociale kwalitatieve huurwoningen in Oosterwold. De vergunningen zijn rond, de woningen zijn ontwikkeld en de productie is begonnen.

Het worden moderne houtskeletbouw huizen met een netto woonoppervlakte van 50 m2. Door de slimme indeling heeft ieder huis twee slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken en een badkamer op een perceel van 550 m2.

Koopwoningen

Voor en door dit initiatief zijn we aangesloten bij de werkgroep voor meer betaalbare woningen in Oosterwold van het bewonersplatform Oosterwold. Daarin hebben we het onder meer over de behoefte aan meer betaalbare koopwoningen in Nederland en dus ook in Oosterwold.

De Kievitswei en Wonen in Hout hebben hun krachten gebundeld en hebben het plan opgevat om de als huurwoning ontworpen woningen, nu ook als ‘sociale koopwoningen’ te realiseren. Een eigen huis tegen de maandlast van sociale huurwoningen. Deze woning voldoet immers al aan alle eisen die landelijk en in Oosterwold aan een huis gesteld worden.

Deelnemen

Voor deze serie koopwoningen hebben we een CPO opgericht, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. De CPO hebben we het Houten Hof gedoopt en vanuit deze nieuwe entiteit organiseren we werkelijk alles dat nodig is om voor iedere deelnemer zijn of haar nieuwbouwhuis te realiseren.

Voor de prijs van een portiekflat in Stedenwijk Almere, heb je een vrijstaand huis, Vrij Op Naam op Eigen Grond. Wij realiseren het voor een koopsom van € 199.000,- v.o.n. Rabobank Almere heeft zich bereidt verklaart om de financiering voor deelnemers in dit initiatief te helpen financieren, waarmee ook het verkrijgen van een hypotheek zo toegankelijk mogelijk is gemaakt.

Inmiddels is de inschrijving overtekend en gesloten en wachten de deelnemers met smart op een toewijzing van de gemeente.