KODA Compact.

Een verplaatsbare houtskeletbouw woning

De KODA Loft heette oorspronkelijk KODA Light en is zoals de naam al suggereert, een stuk lichter in gewicht dan de oorspronkelijke KODA van beton. De KODA Loft weegt nog maar de helft van de KODA Concrete. Hierdoor kunnen de Loft versies ook gemakkelijker op lastig bereikbare plekken geplaatst worden. Ook het vervoer naar verre wereldwijde bestemmingen is hiermee vereenvoudigd.

Een ‘lage’ KODA kan heel handig zijn

Praktisch gezien kan een lage variant van de KODA voor diverse situaties handiger zijn. Bijvoorbeeld wanneer deze achter in de tuin wordt geplaatst als ‘kangoeroe woning’ voor een van de kinderen of als kantoor. De buren en jullie hebben dan geen last van schaduw. Maar, denk ook aan kavels die moeilijk bereikbaar zijn vanwege lastige toegangswegen, tunnels of bomen.

 

Geweldige vormgeving

De serie compacte huizen van KODA noemen we ook wel Tiny Houses. Een Tiny House verondersteld handige verborgen laatjes in een traptrede. De modellen van KODA zijn meer dan dat. Het zijn volwaardige maar zeer compacte wooneenheden van een fantastische kwaliteit en met een prijswinnende vormgeving. De hier beschreven KODA compact is de kleinste uitvoering, een huis met een hoogte van 3 meter.

Download de flyer van KODA LIGHT COMPACT

Geweldige vormgeving

De KODA Loft COMPACT is eigenlijk een reguliere KODA Loft, maar dan minder hoog; 3,10 meter in plaats van 4 meter. Dit komt doordat deze variant in tegenstelling tot de KODA Loft géén (slaap)vide heeft. De inrichting is verder hetzelfde met een woonkamer met keuken van ca. 17m² en een badkamer met toilet en douche van 1,7 m².

 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

29 m2
21 m2
1
3.4 m2
7,4 x 3,9 x 2,9 m
2,5 m
180 dagen

 
 

Een fundering is niet noodzakelijk. De KODA is in principe een niet grond gebonden object dat simpelweg op een vlakke ondergrond kan worden geplaatst. Een fundering is daarom technische redenen niet noodzakelijk. Om redenen van bijvoorbeeld het verkrijgen van een hypotheek is het natuurlijk altijd mogelijk de KODA alsnog op een fundering te plaatsen.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant