Onderhoud van je HOUTEN huis

Je houten huis krijgt heel wat te verduren. Het staat  in weer-en wind;  Van heftige regen, zware winterse buien tot felle zonneschijn. Onbehandeld hout heeft het meest te lijden van vocht en uv-straling. Dat zijn de grootste vijanden van kaal hout.

Om lang te genieten van je houten huis is het aan te raden het hout goed te beschermen. De produkten van Osmo Nederland beschermen hout niet alleen tegen vocht en Uv-straling, maar ook tegen algen en schimmels.

Een duurzaam huis, dus duurzame onderhoudsprodukten

Wanneer je kiest voor een houten woning, dan is het een logische keuze om ook voor het onderhoud van je woning te kiezen voor produkten die gebaseerd zijn op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen. De hoofdbestanddelen van de onderhoudsprodukten van Osmo zijn: zonnebloemolie, sojaolie, distelolie, lijnzaadolie, candelillawas en carnaubawas.

Osmo Nederland

Wij zijn onder de indruk van de produkten van Osmo Nederland. Wij hebben  hen daarom gevraagd wat meer over de toepassingsmogelijkheden van hun produkten te vertellen.

De natuurlijke eigenschappen van hout behouden

De op olie gebaseerde producten van Osmo zorgen voor het behoud van de natuurlijke eigenschappen van het hout.  De natuurlijke en milieuvriendelijke afwerking is veilig voor de gezondheid. Ook de verschillende pigmenten (kleurstoffen) die gebruikt worden vormen geen gezondheidsrisico. De pigmenten zijn zelfs toegestaan in de levensmiddelensector! Hoe verantwoord wil je het hebben?

Maar dat niet alleen, ze zijn ook gebaseerd op gezuiverde en hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Goed voor jou en voor het milieu dus!

Hout beschermen

De producten van Osmo beschermen het hout, waardoor de levensduur verlengd wordt. Door het tegenhouden van het UV-licht wordt bovendien de vergrijzing van het hout vertraagt. Voor de één een voordeel, voor de ander een nadeel…

De onderhoudsprodukten zorgen ervoor dat het vocht als waterparels op het hout blijven liggen. Hierdoor krijgen algen en schimmels geen vat op het hout waardoor het hout optimaal beschermd wordt en zijn kwaliteit behoudt.

Periodiek onderhoud- ZONDER schuren!

Osmo geeft aan dat de produkten het hout tussen de 3 en 6 jaar beschermen.  Je hoeft dus niet elk jaar een nieuwe laag aan te brengen. Wel is het zaak elk jaar even je huis na te lopen op plekjes die wat extra onderhoud nodig hebben. Zonder te schuren kun je deze plekken bijwerken.

Ook wanneer je je hele woning van een nieuwe beschermslaag wilt voorzien kun je schuren achterwege laten. Dat bespaart veel tijd en gedoe. Wel eerst even het hout schoonmaken met  Osmo Terrasreiniger. Daarna een nieuwe beschermlaag aanbrengen je huis (schutting, meubels of terras) zien er weer als nieuw uit.

Hoe fijn is dat? Schuren is niet meer nodig!

Periodiek reinigen

Wanneer uw houten huis of ander tuinhout vies is geworden kan het worden schoongemaakt met  Osmo Terrasreiniger. Deze reiniger is niet alleen geschikt voor het reinigen van terrassen, maar voor al het buitenhout. Het is te gebruiken op zowel behandeld als onbehandeld hout. Je doet er lang mee want het product heeft een zeer hoog rendement.

Algen en schimmels verwijderen

Als hout niet behandeld is kunnen algen en schimmels in het hout treden. Dit zorgt ervoor dat het hout groen gaat kleuren en kan gaan rotten. De schimmels ontstaan doordat het onbehandelde hout in aanraking komt met vocht. Om deze algen en schimmels te verwijderen kan de Osmo Power-Gel gebruikt worden.

Deze Gel verwijderd niet alleen de schimmels maar ook de vergrijzing van het hout. Na het reinigen kan het hout behandeld worden met een behandeling naar keuze. Het houts ia na behandeling weer bescherm tegen alg-en schimmelgroei. 

Breed inzetbaar

De verschillende Osmo produkten beschermen niet alleen je houten woning, maar kunnen eveneens gebruikt worden op je houten tuinmeubelen, terras of vlonders.

De Osmo produkten hebben allemaal een eigen uitstraling.

in het kort:

Landhuisverf: Creëert een dekkende uitstraling waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft, geschikt voor het behandelen van schuttingen, tuinhuizen, palen, gevels en tuinmeubelen

Terras-Olie: Geeft hout een transparante uitstraling, met of zonder kleur. Geschikt voor het behandelen van terrassen, vlonders en tuinmeubelen. Ook verkrijgbaar met Anti-Slip.

Natuurlijke Olie-Beits: Transparant beits effect voor het behandelen van schuttingen, tuinhuizen, pergola’s, tuinmeubelen, gevels en terrassen. Verkrijgbaar in 20 verschillende varianten.

Uv-Beschermingsolie: Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling. Het heeft een transparante uitstraling. Bevat Uv-factor 12. Dit betekent dat het hout 12 keer beter beschermt wordt dan onbehandeld hout.

Osmo Power-Gel Houtontgrijzer.

Hout dat niet behandeld is gaat naar verloop van tijd vergrijzen. Iets wat veel mensen heel mooi vinden, maar wat een doorn in het oog van anderen is. Door de vergrijzing krijgen algen en schimmels bovendien de kans in het hout te treden.

Met de onderhoudsproducten van Osmo krijg je de natuurlijke kleur van het hout weer terug. Zo kunnen algen en schimmels maar ook de vergrijzing van het hout worden verwijderd

Na het ontgrijzen kan het hout behandeld worden met één van de Osmo buiten oliën. Dat zorgt ervoor dat het hout minder snel vergrijsd en goed beschermd is tegen vocht.