Piramide tuinhuis.

Wat gaat dit mooi worden! Het is nu (eind oktober 2021) nog niet goed te zien, maar het zal er ongeveer zo uit gaan zien als op onderstaande foto. Zo’n charmante piramide-woning hebben wij eerder in 2017 al met eigen handen gebouwd in Portugal.

 

Bouwpakket = handen uit de mouwen steken!

In dit geval hebben wij slechts een DIY- bouwpakket geleverd van een A-frame huis en gaan de kopers hun bijgebouw zelf opbouwen. Gelukkig hebben ze hulp van twee hele handige jongens, want het is een flink karwei.

Zij zullen dit tuinhuis balk voor balk opstapelen volgens de houtstapelbouw  methode, waarbij het van belang is dat je het zo snel mogelijk in elkaar zet nadat wij alle materialen hebben geleverd. Het is immers hout, dat als het nog niet in elkaar zit, gevoelig is voor vocht, kou en warmte.

…dan komt die lading hout en kan je beginnen…

Bouwkit met duidelijke bouwinstructie

De bouwpakketten worden geleverd met een heldere instructie en alle benodigde materialen die de opdrachtgever heeft besteld. Waar dat precies uit bestaat, is omschreven in de offerte die je van ons ontvangt wanneer je een bouwpakket wilt bestellen.

Alle materialen in het bouwpakket zijn genummerd in overeenstemming met de bijgeleverde bouwtekeningen, net zoals die van de grote meubelleverancier in de ‘blauwe dozen’ langs de snelweg. Zodoende is het duidelijk welk materiaal op welke plek in de woning gebruikt moet worden en in welke volgorde je moet bouwen.

Omdat de woning hier in Nederland wordt gebouwd, is er voor gekozen om de houtstapelbouw woning aan de buitenzijde nog te isoleren en af te werken. We noemen dat ‘naar buiten toe geïsoleerd’. Een dikke schil eromheen dus.

Wij noemen deze gecombineerde bouwwijze ook wel de combinatiebouw-methode.

Het resultaat op 18 november 2021

Lekker bezig!

De eigenaren van dit bouwpakket zijn meteen heel voortvarend begonnen en ze hebben het weer mee. De werkwijze was al snel duidelijk en het bouwen gaat in een rap tempo. Een waanzinnige ervaring om zo helemaal eigenhandig je eigen huis te kunnen bouwen!

Plank voor plank en niet forceren…

De A-frame woning krijgt al vorm…

Het resultaat op 27 oktober 2021

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.  
[/section]