Koshaus 53/62.

Schitterende materialen

De type benaming Koshaus 53/62 staat voor de maatvoering. 53 staat voor de vierkante meters woonoppervlakte en 62 staat voor de buitenmaat. Het Koshaus 53/62 is na het ‘instapmodel’ Koshaus 26 een woning die geschikt is voor 1- en 2-persoons huishoudens. Voor wat betreft de indeling zijn er aanpassingen te maken, maar eigenlijk is het concept zo doordacht dat de meeste van onze klanten het huis bestellen zoals aangeboden. Het aankoppelen van een extra entree of de voordeur aan een andere zijde monteren is moeiteloos te realiseren.

Neem zelf een kijkje in de Koshaus 53; Het is natuurlijk een artist impression maar het geeft wel een goed beeld van deze mooie ‘Natuurlijk betaalbare woning’

Afwijkingen in maatvoering

Indien gewenst kan een Koshaus met dikkere wanden worden uitgevoerd voor isolatiedoeleinden. Voor Nederland is dat eigenlijk niet strikt noodzakelijk omdat de isolatiewaarden in de standaard versie al boven het bouwbesluit uitsteken. Maar omdat deze huizen zijn ontwikkeld voor extreem koude landen in Noord Europa, heeft de fabriek voorzien in extra mogelijkheden.

De dikkere wanden hebben uiteraard invloed op de (binnen)maten en daarmee kunnen afwijkingen ontstaan in de getallen die je ziet in de brochure die je vanaf deze pagina kunt downloaden.

Optielijst voor een Koshaus 53

Om een Koshaus te laten voldoen aan jouw droomwens zijn er een aantal fabrieksopties leverbaar:

Lucht/ Lucht warmtepomp €  5.009
(wel zo comfortabel nu we vaker een warmte dan een koude probleem hebben)

Olie afwerking buitenzijde €  5.315
(voor een schitterende natuurlijke en zeer duurzame uitstraling)

Laminaat vloer licht Eiken €  2.795
(een handige combinatie om zo vanuit de tuin naar binnen te lopen)

Keuken verplaatst naar de achterwand €  850
(een veel gevraagde optie voor nog meer leefruimte)

Extra deur achterwand naast de keuken €  1.210
(voor nog meer efficiency)

Extra dubbel buitenstopcontact €  218
(ideaal voor het laden van de elektrische fietsen)

Extra openslaande terrasdeur € 1.210
(de middenstijl blijft links of rechts van de deuren staan)

Uitgebreide Mechanische Ventilatie € 1.250
(de optimale in- en uitvoer van buitenlucht volledig sensor gestuurd)

Extra traptrede bij verhoogde plaatsing € 225
(prijs per trede aan terras of entree)

Velux dakraam 550 x 980 mm. (kantelbaar) € 1.500
(voor extra lichtopbrengst)

 

Kwaliteit door techniek

Een populair type huis is de serie Koshaus van onze gerenommeerde fabrikant Vithaus uit Letland. De wijze van produceren met zeer geavanceerde computergestuurde zaagrobots (C&C) garandeert altijd perfecte passing van ieder afzonderlijk onderdeel. De afwerking is net als het service niveau voor ons een reden om graag met deze fabrikant te werken.

Cataloguswoning

Een Koshaus is wat wij noemen een cataloguswoning. Een standaard huis dat je kiest uit een boekje, gebouwd volgens een strikt protocol waarbij je als klant een beperkt aantal opties kan uitkiezen voor wat betreft de indeling en waarbij je aan de buitenzijde een aantal zaken kunt toevoegen.

Basisprijs

De basisprijs van iedere Koshaus bestaat uit een volledig huis zoals dat voor Nederland vereist is. In de prijs zijn standaard zaken opgenomen als de veranda, de overkapte ingang, de trappen, een badkamer met vloerverwarming, een buitenkraan, een stopcontact op de veranda, een meterkast, een Perilex stopcontact, rookmelder aansluitingen, beschermende folie tussen huis en fundering en de verankering. De prijs is gebaseerd op levering en opbouw in Nederland.

Helaas

Met ingang van januari 2021 zijn de prijzen van de Vithaus woningen verhoogd door sterk gestegen transportkosten. Door de onduidelijkheid aan de grenzen rondom de Corona regels staan onze trucks soms een week stil. De hier getoonde prijzen zijn al aangepast aan de nieuwe situatie.

Levering vanaf 2022

Omdat onze huizen zo populair zijn is de levertijd inmiddels opgelopen tot een jaar. Hou daar alvast rekening mee als je wilt bestellen.

Klepperstee Special

Op vakantiepark de Klepperstee in Ouddorp komt het Koshaus 53 e staan en daar kan je deze dan op afspraak bezichtigen. Vanwege de natuurlijke en groene omgeving wordt deze uitsluitend geleverd met een fraaie houten gevelbekleding.

Op de Klepperstee leveren wij de huizen inclusief verwarming aan. Voor de basisversie inclusief plaatsing, fundering en installatiekosten bieden we deze aan voor een all-in prijs van € 160.000 inclusief BTW. Je hoeft dan alleen nog zelf de keuken aan te schaffen en te plaatsen. Met de Klepperstee regel je zelf de jaarlijkse perceelhuur.

Basisversie gevelbekleding

Af fabriek wordt een Koshaus uitgevoerd met damwand profielplaat van Ruukki. Tegen meerkosten kan dit worden uitgeruild voor een bekleding in hout (Vuren of Larix) of een hout-staal combinatie dat naar keuze kan worden afgewerkt met Sikkens verf, blanke lak of met olie. Ander soortige panelen uit de Ruukki collectie, zoals Felsplaten zijn tegen een meerprijs leverbaar.

Wanneer je kiest voor houtafwerking, dan kunnen de planken ad-random verticaal of horizontaal gemonteerd worden en met de kleurafwerking kan worden gevarieerd. In basis worden aan de achterzijde van het huis de damwand profielplaten voorzien van verticale Vurenhouten latten die blank gelakt worden.

Volg ons op Facebook.

Bekijk of download onze Koshaus 53/62 brochure
Download de catalogus van de leverancier!
Bekijk onze pagina over de leverancier Vithaus
 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

92 m2
62 m2
2
28 m2
9,81 x 9,36 x 3,70 m
2.10 - 3.27 m
180 dagen

 
 

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient het KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van de constructeurs.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant