Koshaus 26/33.

Een huis als groeibriljant. Begin klein en groei in de komende jaren naar de gewenste maat.

Een keur aan mogelijkheden

Het type Koshaus 26 van fabrikant Vithaus kan worden ingezet en omgebouwd tot een sauna of een werkplaats. Maar ook een bestemming als kantoor of misschien zelfs een mancave. Voor ambitieuze mensen is het een geweldig begin van een B&B-keten.

Kwaliteit van materialen

Alleen al een opsomming van de dakconstructie is een bewijs van bekwaamheid wanneer je het gebruik van de materialen op een rij zet:

> Dakbedekking: metalen geprofileerde plaat, kleur grafiet grijs RAL 7024, mat.
> Daklatten: geschaafd bord 20 × 96 mm, grenen.
> Drukbalk: geschaafd bord 25 × 45 mm, grenen
> Bescherming tegen condensatie: diffusie-membraan voor daken
> Drukbalk: geschaafd bord 45 × 45 mm, grenen.
> Externe isolatie van het frame: MDVP 25 mm houtvezelplaat.
> Thermische isolatie: MDVP 250 mm.
> Frame huis: constructiehout 45 × 250 mm, grenen.
> Interne isolatie van het frame: dampschermfolie

> Fermacell gipsvezelplaat 10 mm.
> Drukbalk: geschaafd bord 45 × 45 mm, grenen.
> Thermische isolatie: MDVP 100 mm.
> Stofbescherming: kraftpapier 80 gr/m2.
> Langs de wanden: massief hout 20 × 145/195 mm, grenen, AB-type.
> Coating – SIKKENS, kleur – wit.

Wij maken jouw huis passend op een kavel

Sommige van de kleinere types Koshaus, zoals de hier beschreven 26/33 worden ook ingezet als recreatiewoning. Op recreatieparken is het maximaal te bebouwen vloeroppervlak op een klein kavel soms net niet toereikend. Wij kunnen dat voor je oplossen door het dak over de veranda open te laten. Wel alle balken en de staanders en uiteraard de 14,45m2 vloer, maar geen doorlopende dakbedekking.

In de nok monteer je vervolgens twee zonneschermen die je naar believen open- of dicht kunt doen, zodat je gelijk maximaal van de zon kunt profiteren. Daarmee is de BVO van het Koshaus 26/33 slechts 23 vierkante meter.

Gevelbekleding

Standaard is iedere Koshaus uitgevoerd met metalen damwand profielplaten. Op sommige plaatsen wil een gemeente of een parkeigenaar uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen. Wij zorgen dan voor Wonen in Hout en leveren de gevel af in Vurenhout of het zwaardere Larixhout, waarbij je kunt variëren in horizontale of verticale montage en waarbij je uiteraard zelf de kleur kiest.

Voor de dakbedekking is er een keuze uit diverse soorten structuur uit de collectie van Ruukki metaal profielen.

De kleinste maar niet de minste

In de productrange van het Koshaus is het model 26/33 de meest compacte versie. Dit simpele ontwerp maakt de eenvoudige installatie op vrijwel iedere locatie mogelijk. Ieder Koshaus staat een stukje boven de grond en dat is noodzakelijk voor de ventilatie. Doordat het huis iets hoger staat, lijkt daardoor veel groter. Het netto woonoppervlakte is 32,5 m2 inclusief badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer en een veranda.

Elektrische installatie

De meterkast moet je in Nederland door een elektriciën laten inrichten en aansluiten omdat het moet voldoen aan de NEN-1010 normen. De ombouw van de kast zelf en de bodemplaat van de meterkast leveren wij standaard mee, inclusief de grondpijpen.

Basisprijs

De basisprijs van iedere Koshaus bestaat uit een volledig huis zoals dat voor Nederland vereist is. In de prijs zijn standaard zaken opgenomen als de veranda, de overkapte ingang, de trappen, de deuren en de verankering. De prijs is gebaseerd op casco levering en opbouw in Nederland.

Leverbaar vanaf 2024

Ook een tiny huis loopt over de productielijnen. Die zijn volgeboekt voor de rest van het jaar. Dat betekent dat als je vandaag ja zegt, je een klein jaar op de aflevering moet wachten. Beter goed dan Snel.

Download onze brochure van Koshaus 26/33 Download de technische info van de Vithaus woningen Bezoek onze pagina over leverancier Vithaus
 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

48 m2
26 m2
2
14 m2
9,81 x 4,86 x 3,10 m
2.10-2.70 m
180 dagen

 
 

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient een KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van de constructeurs.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant