Koshaus 132/154.

Een vrijstaande moderne en ruime 4-kamer houtskeletbouw woning van 154 vierkante meter.

De populairste woning uit ons assortiment

De grootste variant uit het assortiment Van Vithaus is het type Koshaus 132. Wij hebben het getal 154 aan de benaming toegevoegd, omdat dit staat voor het aantal vierkante meters vloeroppervlakte. Ook dit type Koshaus is een volledig in de fabriek gemaakte modulaire woning. Dat betekent dat de woning in delen naar de bouwplaats wordt vervoerd. Een woning van deze omvang wordt ter plekke in ongeveer 3 weken in elkaar gezet.

Een beperkt aantal opties

De Koshaus 132 is een cataloguswoning. Dat betekent dat je een aantal opties hebt voor het aanbrengen van veranderingen en uitbreidingen, gebaseerd op het basismodel.

Veranderingen in de indeling van het huis zijn altijd mogelijk zolang het binnen de maatvoering van de modules past. De indeling van de modules herken je in de tekeningen die verderop op deze pagina staan, aan de rode lijntjes. Wijzigingen kunnen extra kosten met zich meebrengen maar deze zijn doorgaans te overzien.

Verder heb je keuze uit diverse opties ten aanzien van bijvoorbeeld de wandafwerking, dak afwerking, extra ramen, terrassen etc. Een Koshaus kan ook uitgevoerd worden met wanden uitgevoerd in CLT hout. Maak je schets en wij rekenen het voor je uit.

Het terras zoals afgebeeld is 29 vierkante meter en is samen met de overstek aan de andere zijde van 42 cm, standaard meegenomen in onze prijs. De door ons opgegeven prijzen zijn zoveel mogelijk conform de getoonde afbeeldingen. Met uitzondering van de buitenwand, want die hebben we in alle berekeningen meegenomen met de standaard afwerking van damwand profielplaten.

Alternatief uitvoering in CLT wanden en vloeren

Indien gewenst kunnen de vloer en de wanden ook geleverd worden in CLT hout uitvoering (kruislaaghout). Dit is duurzamer en zeer sterk, maar niet voor iedere toepassing noodzakelijk. Een afwerking in CLT is mooi voor de binnenwanden en vereist geen verdere afwerking als schilderen, lakken of behangen. Voor een uitvoering in CLT hout geldt een toeslag van ongeveer 20%.

Fundering wel of niet

Het ontwerp is bedoeld om een stukje van de grond te staan (minimaal 20 tot 30 cm) voor een goede ventilatie. Nog iets hoger, een afstand van 60 tot 100 cm maakt dat de woning er niet alleen nog eleganter uitziet, maar maakt de onderzijde ook gemakkelijker bereikbaar voor aansluitingen. Bovendien geeft het je de gelegenheid voor het creëren van een opslag van hout voor de houtkachel en het bergen van tuingereedschap.

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient het KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van de constructeurs.

Drie indeling opties

De modules van een Koshaus hebben een standaard afmeting, 2,45 meter breed en 3,30 of 6,60 meter lang. Binnen de afmetingen kan je variëren in de indeling. Op de plattegronden, zoals verderop op deze pagina afgebeeld, zijn de module lijnen in rood afgedrukt. Afhankelijk van de ligging van het huis op de bouwkavel kun je bijvoorbeeld kiezen voor een toegangsdeur op de kop van de woning, maar ook aan de zijkant. Er kan een terras aan de voorzijde, aan de achterzijde of aan allebei de zijdes. Kortom; kijk naar de indelingen en de aanzicht tekeningen en kies de vorm die het beste bij jouw bouwterrein en je wensen past. Maar let op, de gemeente heeft er ook wat over te zeggen, dus informeer altijd vooraf wat er mogelijk is en houd altijd 3 meter rondom afstand van de erfgrens. Vraag vooraf naar het Kavelpaspoort voor alle vereisten.

Download de brochure van Koshaus 132/154

Bekijk dit voorbeeld project van een individueel aangepast Koshaus 132 woning eens. Dat geeft een goed beeld van de woning en de details.

 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

184 m2
154 m2
4
29 m2
19,6 x 9,36 x 3,7 m
2,10 x 3,27 m
180 dagen

 
 

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient het KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van de constructeurs.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant