Koshaus 132/154.

Een vrijstaande moderne en ruime 4-kamer houtskeletbouw woning van 154 vierkante meter.

De populairste woning uit ons assortiment

De grootste variant uit het assortiment Van Vithaus is het type Koshaus 132. Wij hebben het getal 154 aan de benaming toegevoegd, omdat dit staat voor het totaal aantal vierkante meters bouwoppervlakte.

Net als de andere woningen van Vithaus, is ook een Koshaus 132/154 een volledig in de fabriek gemaakte woning in panelen. Dat betekent dat de woning in delen naar de bouwplaats wordt vervoerd.

Daar wordt een Koshaus 132 in ongeveer 3 tot 4 weken in- en aan elkaar gezet.

Een beperkt aantal opties

De Koshaus 132 is een cataloguswoning. Dat betekent dat je een aantal opties hebt voor het aanbrengen van veranderingen en uitbreidingen, gebaseerd op het basismodel.

Veranderingen in de indeling van het huis zijn mogelijk zolang het binnen de maatvoering van de modules past. De indeling van de wanden herken je in de tekeningen die verderop op deze pagina staan, aan de rode lijntjes.

Verder heb je keuze uit diverse opties ten aanzien van bijvoorbeeld de wandafwerking, dakafwerking, extra ramen, terrassen etc. Maak je ideale indeling en wij rekenen het met plezier voor je uit.

Het terras zoals afgebeeld is 29 vierkante meter en is samen met de overstek aan de andere zijde van 42 cm, standaard meegenomen in onze prijs.

De door ons opgegeven prijzen zijn zoveel mogelijk conform de getoonde afbeeldingen. Met uitzondering van de buitenwand, want die hebben we in alle berekeningen meegenomen met de standaard afwerking van damwand profielplaten.

Oplevering en mogelijkheden

Wonen in Hout is de agent voor de Benelux van fabrikant Vithaus. Een Koshaus wordt casco aan je opgeleverd en je moet zelf zaken  organiseren zoals de fundering, een keuken, de badkamer en de verwarming. 

Wij helpen je vrijblijvend met adviezen over waar je het beste heen kunt voor een goede architect, een constructeur of de fundering. Maar wij zijn geen aannemer, dus je organiseert het verder zelf op basis van onze tekeningen en instructies.

De dakopbouw in de Koshaus huizen in optie 2 Klasse A+ ziet er zo uit. Kijk voor gedetailleerde info in de catalogus van Vithaus.

Als je hier blij van wordt

Neem contact met ons op om van gedachten te wisselen als het Koshaus misschien wel jouw nieuwe droomhuis wordt. Het kan zijn in deze enorme omvang, maar het kan net zo gemakkelijk half zo groot of zo tiny als 26 vierkante meter zijn, als dat beter bij jou of beter op jouw kavel past. Kijk voor meer afbeeldingen en de diverse varianten verderop op deze website.

Budget en begroting

In de calculator van Vithaus kan je een ruwe berekening maken van het Koshaus volgens de specificaties die je wilt hebben. (Koshaus configurator).

De getallen zijn een goede aanwijzing, maar houd er rekening mee dat iedere gemeente haar eigen regels en voorwaarden heeft met betrekking tot zaken als verankering van het huis tot en met het verplichten van een balustrade aan de veranda. Zo moet je minimaal als standaard de optie Class A+ kiezen om te voldoen aan de regels in Nederland. En, wil je bijvoorbeeld een dak vol zonnepanelen, dan heb je een versterking van het dak nodig met aanpassingen van de wanden op de basisconstructie. Wij rekenen het graag voor je uit.

Levertijd

Over smaak valt niet te twisten. Kiezen voor een Koshaus doen veel van onze klanten, maar daarmee is de levertijd op dit moment opgelopen tot 1 jaar na opdracht.

Fundering wel of niet

Het ontwerp is bedoeld om een stukje van de grond te staan (minimaal 30 tot 50 cm) voor een goede ventilatie. Nog iets hoger maakt dat het huis er niet alleen nog eleganter uitziet, maar maakt de onderzijde ook gemakkelijker bereikbaar voor aansluitingen.

Bovendien geeft het je de gelegenheid voor het creëren van een opslag voor hout of het opbergen van tuingereedschap. Het is raadzaam om vooraf een schelpenbed van tenminste 15 cm onder het huis te leggen, om te voorkomen dat kleine diertjes onder het huis gaan nestelen.

Basisprijs € 1.796 per m2

De basisprijs van iedere Koshaus bestaat uit een volledig huis zoals dat voor Nederland vereist is.

In de prijs zijn standaard zaken opgenomen als de veranda, de overkapte ingang, de trappen, de deuren, de plafond- en wandbekleding en de meterkast, maar dan zonder inhoud. In ieder windgebied in Nederland zijn andere eisen ten aanzien van de verankering op de fundering. Wij rekenen dat voor je uit.

De prijs is gebaseerd op levering, plaatsing en opbouw in Nederland, inclusief BTW.

Fundering

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient een KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van jouw constructeur.

Indeling opties

De module opzet van een Koshaus hebben standaard afmetingen, 2,45 meter breed en 3,30 of 6,60 meter lang. Binnen die afmetingen kun je variëren in de indeling zolang je maar niet module overschrijdend gaat. Op de plattegronden, zoals verderop op deze pagina afgebeeld, zijn de module lijnen in rood afgedrukt. Het huis wordt gebouwd in panelen, gebaseerd op de indelingen die je in de tekeningen ziet.

Afhankelijk van de ligging van het huis op een bouwkavel kun je bijvoorbeeld kiezen voor een toegangsdeur op de kop van de woning, maar ook aan de zijkant. Er kan een terras aan de voorzijde, aan de achterzijde of aan allebei de zijdes.

Kortom; kijk naar de indelingen en de aanzicht tekeningen en kies de vorm die het beste bij jouw bouwterrein en je wensen past.

Maar let op, de gemeente heeft er ook wat over te zeggen, dus informeer altijd vooraf wat er mogelijk is en houd altijd 3 meter rondom het huis afstand van de erfgrens. Vraag vooraf naar het Kavelpaspoort voor alle vereisten als dat beschikbaar is.

Klik op bovenstaande afbeelding en bekijk de mogelijkheden van een aangepaste woning ten opzichte van een standaard basiswoning. Zo zie je op de tekeningen een ingekorte veranda om te voldoen aan de GBO die bij het specifieke perceel hoort, wanden die module overschrijdend zijn bedacht, een extra toilet en een kookeiland.

Aan de buitenzijde zie je op het dak een sneeuwreling aan beide zijden. Dit is een van de opties waarvoor je kunt kiezen.

Download de brochure van Koshaus 132/154 Bezoek onze pagina over de leverancier Vithaus Download de technische info van de Vithaus huizen
 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

184 m2
154 m2
4
29 m2
19,6 x 9,36 x 3,7 m
2,10 x 3,27 m
356 dagen

 
 

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient het KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van de constructeurs.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant