Koshaus 132/154.

Een vrijstaande moderne en ruime 4-kamer houtskeletbouw woning van 154 vierkante meter.

De populairste woning uit ons assortiment

De grootste variant uit het assortiment Van Vithaus is het type Koshaus 132. Wij hebben het getal 154 aan de benaming toegevoegd, omdat dit staat voor het totaal aantal vierkante meters bouwoppervlakte.

Net als de andere woningen van Vithaus, is ook een Koshaus 132/154 een volledig in de fabriek gemaakte modulaire woning. Dat betekent dat de woning in delen, in dit geval in 8 modules, naar de bouwplaats wordt vervoerd.

Daar wordt een Koshaus 132 in ongeveer 4 à 5 weken in- en aan elkaar gezet.

Een beperkt aantal opties

De Koshaus 132 is een cataloguswoning. Dat betekent dat je een aantal opties hebt voor het aanbrengen van veranderingen en uitbreidingen, gebaseerd op het basismodel.

Veranderingen in de indeling van het huis zijn altijd mogelijk zolang het binnen de maatvoering van de modules past. De indeling van de modules herken je in de tekeningen die verderop op deze pagina staan, aan de rode lijntjes. Wijzigingen brengen extra kosten met zich mee maar deze zijn relatief gering.

Verder heb je keuze uit diverse opties ten aanzien van bijvoorbeeld de wandafwerking, dakafwerking, extra ramen, terrassen etc. Maak je ideale indeling en wij rekenen het met plezier voor je uit.

Het terras zoals afgebeeld is 29 vierkante meter en is samen met de overstek aan de andere zijde van 42 cm, standaard meegenomen in onze prijs. De door ons opgegeven prijzen zijn zoveel mogelijk conform de getoonde afbeeldingen. Met uitzondering van de buitenwand, want die hebben we in alle berekeningen meegenomen met de standaard afwerking van damwand profielplaten.

Oplevering en mogelijkheden

Wonen in Hout is de agent voor de Benelux van fabrikant Vithaus en daarmee de leverancier van het huis. Een Koshaus wordt volledig afgewerkt aan je opgeleverd en het enige dat je zelf moet organiseren zijn de fundering, een keuken en de verwarming. In ieder Koshaus zit wel al standaard een volledig ingerichte badkamer met toilet, voorzien van elektrische vloerverwarming.

Wij helpen je graag met adviezen over waar je het beste heen kunt voor een goede architect, een constructeur of een stucadoor. Maar wij regelen het niet, want wij zijn geen aannemer.

Als je hier blij van wordt

Neem contact met ons op om van gedachten te wisselen als het Koshaus misschien wel jouw nieuwe droomhuis wordt. Het kan zijn in deze enorme omvang, maar het kan net zo gemakkelijk half zo groot of zo tiny als 26 vierkante meter, als dat beter bij jou of beter op jouw kavel past. Kijk voor meer afbeeldingen en de diverse varianten verderop op deze website.

Budget en begroting

In de calculator van Vithaus kan je een berekening maken van het Koshaus volgens de specificaties die je wilt hebben. (Koshaus configurator) De getallen zijn een goede aanwijzing, maar houd er rekening mee dat iedere gemeente haar eigen regels en voorwaarden heeft met betrekking tot zaken als verankering van het huis tot en met het verplichten van een balustrade aan de veranda. Zo moet je minimaal als standaard Class A+ kiezen voor de stevigheid en de isolatiedikte om te voldoen aan de regels. En, wil je bijvoorbeeld een dak vol zonnepanelen, dan heb je een versterking van het dak nodig met aanpassingen van de wanden op de basisconstructie. Wij rekenen graag met je mee.

Levertijd

Succes is een keuze. Kiezen voor een Koshaus doen velen met jou. Daarom is een levering in 2021 helaas niet meer mogelijk. De levertijd is op dit moment 1 jaar na opdracht.

Basisprijs

De basisprijs van iedere Koshaus bestaat uit een volledig huis zoals dat voor Nederland vereist is. In de prijs zijn standaard zaken opgenomen als de veranda, de overkapte ingang, de trappen, een badkamer met vloerverwarming, een buitenkraan, een stopcontact op de veranda, een meterkast, een Perilex stopcontact, rookmelder aansluitingen, beschermende folie tussen huis en fundering en de verankering. De prijs is gebaseerd op levering en opbouw in Nederland.

Fundering wel of niet

Het ontwerp is bedoeld om een stukje van de grond te staan (minimaal 30 tot 50 cm) voor een goede ventilatie. Nog iets hoger, een afstand van 60 tot 100 cm maakt dat de woning er niet alleen nog eleganter uitziet, maar maakt de onderzijde ook gemakkelijker bereikbaar voor aansluitingen. Bovendien geeft het je de gelegenheid voor het creëren van een opslag van hout voor de houtkachel of het opbergen van tuingereedschap. Het is raadzaam om vooraf een schelpenbed van tenminste 15 cm onder het huis te leggen, om te voorkomen dat kleine diertjes onder jouw huis gaan wonen.

Basisprijs

De basisprijs van iedere Koshaus bestaat uit een volledig huis zoals dat voor Nederland vereist is. In de prijs zijn standaard zaken opgenomen als de veranda, de overkapte ingang, de trappen, een badkamer met vloerverwarming, een buitenkraan, een stopcontact op de veranda, een meterkast, een Perilex stopcontact, rookmelder aansluitingen, beschermende folie tussen huis en fundering en de verankering. De prijs is gebaseerd op levering en opbouw in Nederland.

Fundering

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient een KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van jouw constructeur.

In Almere zetten we dit huis op 35 betonnen palen van 25 meter lengte terwijl hetzelfde huis in Epe op 35 holle palen van 3 meter kan worden gemonteerd. Het prijsverschil in de fundering kan daarmee 3 tot 4 keer hoger uitvallen.

Drie indeling opties

De modules van een Koshaus hebben een standaard afmeting, 2,45 meter breed en 3,30 of 6,60 meter lang. Binnen die afmetingen kun je variëren in de indeling. Op de plattegronden, zoals verderop op deze pagina afgebeeld, zijn de module lijnen in rood afgedrukt.

Afhankelijk van de ligging van het huis op een bouwkavel kun je bijvoorbeeld kiezen voor een toegangsdeur op de kop van de woning, maar ook aan de zijkant. Er kan een terras aan de voorzijde, aan de achterzijde of aan allebei de zijdes.

Kortom; kijk naar de indelingen en de aanzicht tekeningen en kies de vorm die het beste bij jouw bouwterrein en je wensen past.

Maar let op, de gemeente heeft er ook wat over te zeggen, dus informeer altijd vooraf wat er mogelijk is en houd altijd 3 meter rondom afstand van de erfgrens. Vraag vooraf naar het Kavelpaspoort voor alle vereisten als dat beschikbaar is.

Bekijk dit voorbeeld project van een individueel aangepast Koshaus 132. Het geeft een goed beeld van de woning met al zijn details.

Download de brochure van Koshaus 132/154
Bezoek onze pagina over de leverancier Vithaus
Download de leverancier catalogus
 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

184 m2
154 m2
4
29 m2
19,6 x 9,36 x 3,7 m
2,10 x 3,27 m
180 dagen

 
 

In tegenstelling tot sommige andere (kleinere) module woning concepten, dient het KOSHAUS wel te worden gefundeerd. De aard en de uitvoering daarvan, variërend van een schroefpalen fundering of een stroken fundering op staal of een palen fundering met betonstroken of stalen liggers, is afhankelijk van de bouwlocatie en het advies van de constructeurs.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant