Betalingsvoorwaarden

De kosten gaan voor de bouw uit

Bij Wonen in Hout BV hanteren we dezelfde betalingsvoorwaarden zoals vrijwel alle bouwbedrijven dat doen. Maar omdat onze huizen allemaal uit buitenlandse productiefaciliteiten komen zijn opdrachtgevers soms wat huiverig om aan te betalen. Toch ontkom je daar niet aan.

Alle fabrieken waar wij mee werken hebben onze ‘continuïteitsvraag’ doorstaan. We weten terdege met wie we zaken doen, we kennen hun financiële posities en we komen er maandelijks over de vloer. Kan het dan nog misgaan? Ja, net als bij iedere Nederlandse aannemer loop je enig risico.

Bouwgarant

Klanten vragen soms om Bouwgarant. Dat bieden wij niet, want wij zijn niet de aannemer. Dat ben je zelf. Jij besteld een huis en dat leveren wij af in de staat die je wenst; als bouwpakket, casco, casco plus of sleutelklaar. Wil je toch persé Bouwgarant, dan moet je het huis door een aannemer bij ons laten bestellen en laten afbouwen. Bouwgarant bestaat uit vele kleine onderdelen die verzekert kunnen worden. De meerkosten voor die verzekeringen zijn voor jouw rekening en dat kan fors oplopen.

Betalingsstadia

Voor aanvang van de bouw maakt de fabriek tekeningen waarvoor je een eenmalig bedrag in rekening gebracht krijgt. Bij opdracht krijg je die kosten in de derde betalingstermijn in mindering gebracht. Vervolgens ziet het schema er als volgt uit:

10% bij opdracht
30% bij aanvang van de productie
40% bij aankomst van alle materialen op de bouwkavel*
10% bij wind en waterdicht
10% bij oplevering
* de 40% moet op onze rekening staan, al dan niet als bankgarantie, voordat de vrachtwagens vanaf de fabriek vertrekken. Immers de fabriek is dan klaar en heeft alle kosten dan al gemaakt.

 

Bouwdepot

Omdat wij alleen maar nieuwe huizen bouwen en geen verbouwingen doen, is de hypotheek die je aanvraagt voor een bouwdepot. Het voordeel daarvan is dat alles wat je niet gebruikt ook niet aan de bank hoeft te worden terugbetaald. Wel is het soms handig iets ruimer te lenen om je keuken of tuin mee te financieren. Bijlenen is iets waar banken een hekel aan lijken te hebben.

Eigen geld

Heb je spaargeld en wil je direct bestellen, dan kan dat uiteraard ook. Dit komt vooral voor bij tiny-houses die voor de kinderen worden aangeschaft of bij bedrijven die in een kantoor aan huis investeren voor een medewerker.

Tiny houses

De betalingsvoorwaarden voor tiny houses zoals wij die in het assortiment hebben wijken af van het hier voor beschreven betaalschema. Daarvoor geldt altijd 50% bij opdracht en 50% voor verschepen.

Beter goed dan Snel!

Opleveringsniveaus

Wij kunnen ieder huis opleveren in een stadium die de koper wenst. Ben je handig en wil je van binnen alles zelf doen, dan is casco een uitdaging. Wel zelf klussen, maar geen elektra, dan kan je beter casco plus aanvinken. Bijna niks doen kan ook. Sleutelklaar is zelf nog wel de verwarming en de keuken laten plaatsen.

Lees meer

Stappenplan

Nieuwbouw is een geweldig avontuur. Zeker bij ons, want je maakt het helemaal zoals je zelf wilt. Van een ruwe krabbel naar een helemaal eigenhandig gebouwd huis of iets minder spannend in de vorm van een in modules gebouwd huis. Geen 13 in een dozijn, maar wel uitgebalanceerde en bewezen constructietechniek. Welke droom heb jij?

Lees meer

Kom maar op met je vragen

Wij zijn eigenlijk een première organisatie. Er is niet 1 huis hetzelfde, maar de techniek is wel beproefd en doordacht. Waar we je mee helpen is vooral efficiency in bouwen door met de indeling rekening te houden met de onzichtbare techniek. Je doet geen concessies, maar je bespaart geld door simpele dingetjes als een buitenkraan in de buurt van een binnenkraan.

Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.