PROJECT: Recreatie woning Rotterdam

Chaletbouw vakantiewoning met MODERNE uitstraling

Vakantiehuis in houtstapelbouw methode

De hier afgebeelde vakantiewoning is gebouwd in de 70mm houtstapelbouw-methode.

Omdat het een vakantiewoning betreft is hier (uit financiële overwegingen) gekozen voor een  enkelwandige woning van 70 mm hout. Een houtkachel (of andersoortige verwarming) kan deze woning prima verwarmen.

Dezelfde woning als woonhuis had aan het Bouwbesluit moeten voldoen en gebouwd moeten worden in minimaal dubbelwandig 70 mm. Het isolatiemateriaal komt bij een dubbelwandige woning tussen de 2 houten muren. Uiteraard hangt hier een heel ander prijskaartje aan.

Lees meer over houtstapelbouw, chaletbouw, logbouw

Afwerking binnen-en buitenzijde naar keuze

De opdrachtgevers wilden een vakantiehuis met een moderne uitstraling en hebben daarom gekozen om de buitenzijde zwart te schilderen met contrasterende witte kozijnen.

De binnenruimte is naar wens van de klant naturel gehouden, maar had uiteraard ook in een kleur geschilderd kunnen worden. Een (deel) afwerking met gipsplaten en stucen was ook een mogelijkheid geweest….

Naderhand isoleren aan de buitenkant kan altijd nog

Mochten de bewoners het huis ‘s winters toch niet comfortabel genoeg vinden of wanneer ze een nog strakkere uitstraling aan hun huis wensen te geven, dan kunnen zij altijd nog isoleren aan de buitenkant. (zie ook de gecombineerde houtstapelbouw-methode).

Houtstapelbouw woning aan de buitenzijde geisoleerd en afgetimmerd

Hierbij worden verticale latten aangebracht aan de buitenzijde van de woning. Daartussen komt wordt het isolatiemateriaal aangebracht.

Het geheel wordt vervolgens  afgewerkt met hout. Daarmee vervallen de kruisverbanden aan de buitenzijde van de woning en krijgt het huis een nog strakkere uitstraling.

Binnen blijven de kruisverbanden wel zichtbaar.