Zorgwoning Eindhoven.

Eind september 2023 hebben we deze door JAK Modules geproduceerde woning geleverd voor een zorginstelling in Eindhoven. Het is een volledig op maat gemaakte woning met hele specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever.

In nauw overleg met JAK Modules is deze woning voor invaliden en mindervaliden ontstaan. Uiteraard super praktisch en volledig rolstoeltoegankelijk en rolstoelvriendelijk.

 

Minidorp

Wanneer de woning in de praktijk voldoet aan de woonwensen van de bewoners en de eisen van de zorginstelling, dan komen er wellicht nog meer van deze zorgunits te staan op het terrein van de instelling.

Hoe heerlijk moet dat zijn voor de mensen die er mogen wonen? Een eigen woning met alle voordelen van dien en de hulp van de zorginstelling super dichtbij.

Het kan net!

Voordat we een traject van een modulewoning ingaan, wordt altijd eerst even met Google Maps bekeken of het transport problemen zou kunnen opleveren. De vrachtwagen met de woning en de bouwkraan moeten natuurlijk wel op de bouwkavel kunnen komen.

Tijdens een inspectie van het terrein van deze zorginstelling, bleken er toch  enkele smalle doorgangen te zijn waar zowel de bouwkraan als de vrachtwagen met de woning doorheen moesten. Na overleg met alle betrokken partijen en met de gewaardeerde hulp van de tuinman, werd besloten enkele bomen en struiken te verwijderen om ervoor te zorgen dat de voertuigen er netjes doorheen konden navigeren. 

Van 3D werktekening naar eindresultaat

Rijplaten

Vanwege de zachte ondergrond was het noodzakelijk om een groot aantal rijplaten te leggen om te voorkomen dat de zware voertuigen vast zouden komen te zitten. Daar had de zorginstelling zelf voor gezorgd. 

Deze proactieve aanpak, waarbij we het terrein vooraf verkennen en voorbereiden, is slechts een voorbeeld van de vele inspanningen die ‘Wonen in Hout’ levert om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

We hebben inmiddels best wat ervaring opgedaan in soortgelijke situaties, maar toch is elk project anders en heb je met heel wat partijen te maken. Als er dan toch nog probleempjes blijken te zijn, dan doen we ons uiterste best om het op te lossen. We zijn geen aannemers, maar dan zijn niet te beroerd om zelf de schep ter hand te nemen. 

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.  
[/section]