Vrijstaande sociale huurwoningen.

Wat een prachtig particulier initiatief om een vijftal vrijstaande sociale huurwoningen te bouwen voor jonge alleenstaande moeders. Wonen in Hout heeft voor de eigenaren deze woongroep met vijf vrijstaande minivilla’s in Almere gerealiseerd. Deze woningen zijn half september 2021 opgeleverd.

Minivilla’s

Het model van de woningen is gebaseerd op de Koshaus 53, maar hebben een andere indeling. De tekeningen van deze leuke woningen zijn gemaakt door KPMV ARCHITECTS uit Utrecht

Via een live video op Facebook heeft Olav Wiggers ons op 2 september de 5 mini villa’s getoond. 

Kleine Kanjers

De woningen zijn met hun 62 m² bruto vloeroppervlak weliswaar niet overdreven groot, maar beschikken desondanks over twee slaapkamers (9 m² en 5 m²) én een behoorlijk grote woonkamer (van 24 m²) met open keuken.

Modulebouw

En zo ziet dat eruit als er een module van een woning aankomt op de bouwplaats. Keurig ingepakt, klaar om door een bouwkraan op zijn plek getakeld te worden.

Het plaatsen van een modulewoning gaat zo.

Lichte woning

De woonkamer is heerlijk licht door de grote glaspui aan de achterzijde van de woning. Door deze grote glazen wand is er een onbelemmerd uitzicht op de grote moestuin en boomgaard welke tezijnertijd gerealiseerd zullen gaan worden.

Uniek in de sociale huursector

Wat een gaaf project!  Zoiets is echt ongekend in de sociale huuursector. Vrijstaand wonen in een hele leuke en bovendien duurzame woning.

De woningen worden verwarmd middels comfortabele infrarood elektrische vloerverwarming. Dankzij de vele zonnepanelen op het dak en de hoge isolatie zal de energierekening toch extreem laag zijn.

Eigen Huis Magazine interviewde de eigenaren

In april 2021 publiceerde het tijdschrift Eigen Huis een interview met de trotse eigenaren van dit particuliere nieuwbouwwijkje. Lees het hieronder.

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.  
[/section]