Home   Gerealiseerde projecten  Alles begane grond

Vrijstaande bungalow –

alles begane grond.

Half september 2021 is deze vrijstaande bungalow van 100 m² in Groningen opgeleverd. Het Tsjechische bedrijf Purlive heeft deze woning met hoog geïsoleerde SIP-panelen gebouwd. 

SIP-panelen prefabbouw

Deze woning is uitgevoerd in de SIP-panelenbouw, door ons ook wel “Snelbouw systeem met zwaar geïsoleerde panelen”. genoemd.SIP staat voor Structural Insulated Panels, structuur geïsoleerde panelen.

Een prefab bouwmethode

Bij deze prefab bouwmethode wordt de woning op de bouwplaats opgetrokken uit grote in de fabriek gemaakte zwaar geïsoleerde sandwich panelen (afmeting tot 8×3 m).Het oppervlak van deze hardschuim sandwich panelen die de wanden en de plafonds vormen, kunnen vervolgens afgewerkt worden met gebruikelijke materialen als stuc, verf of behang.

Energie zuinige woning

De panelen met extreem hoge warmte isolerende eigenschappen zorgen voor een aanzienlijke besparing op de kosten voor de verwarming van de woning.

Maximale binnenruimte

Deze panelen zijn niet alleen zwaar geïsoleerd, maar ook extreem sterk. Bij eenzelfde isolatiewaarde zijn ze in vergelijking met de reguliere bouw veel minder dik. Hierdoor ontstaat een maximale binnenruimte.

Meer weten over de SIP-panelenbouw methode?
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.  
[/section]