KODA light – alleen lichter in gewicht

‘n Tiny House met grootse uitstraling!

Lees ook de KODA nieuwsbrief dec 2018!

De fraaie nieuwe KODA light… gemaakt van hout.

Nieuwe KODA lichter in gewicht

De KODA Light is het nieuwe broertje van de alom geprezen KODA Concrete. De flexibiliteit van het KODA concept wordt met deze nieuwe KODA naar een nieuwe hoogte getild.

Was de KODA Concrete al verplaatsbaar, bij de KODA Light is dat nog eenvoudiger. Simpelweg omdat deze nog niet de helft van de originele KODA weegt.

© Tonutunnel.com

Huis meenemen als je gaat verhuizen

Hierdoor is het nog makkelijker om je huis mee te nemen als je gaat verhuizen, maar ook om de KODA op meer afgelegen gebieden te plaatsen.

Basis van HOUT

De KODA Light is in tegenstelling tot de originele KODA niet van beton, maar van hout gemaakt waardoor het geheel een meer Scandinavische uitstraling heeft gekregen. De basis bestaat uit een met staal verstevigd houten frame. (zie ook hout skeletbouw methode)

3 units op elkaar mogelijk

De KODA Light is echter ook zó sterk, dat 3 van deze KODA Light units op elkaar gestapeld kunnen worden. Dit geeft uiteraard weer hele nieuwe mogelijkheden!

Optimaal gebruik binnenruimte

De KODA Light serie is gebouwd op een houten frame en afgewerkt met hout, glas, minerale wol en staal (zie ook houtskeletbouw methode).

De unit oogt klein aan de buitenzijde, maar de slechts 26 m² grote ruimte is optimaal benut. Mede door het hoge plafond en de grote glaspui geeft de unit een onverwacht ruimtelijk gevoel. Een Tiny House (of werkruimte) met een grootse uitstraling dus!

Zowel minimalistisch als knus

Door de binnenafwerking met multiplex heeft de KODA zowel een minimalistische als gezellige uitstraling. Alles in de unit geeft een design gevoel.

Fraaie en handige details..

Uit alles blijkt dat de KODA het paradepaardje is van een stel ambitieuze ontwerpers. Alles is bijzonder mooi vormgegeven. Zo ook de ladder aan de achterzijde van de KODA Light.

Deze is niet alleen heel fraai om te zien, maar ook multifunctioneel; het fungeert niet alleen als trap, maar ook als water drainage en als steun voor klimplanten…

Ruime afwerkings-en indelingsmogelijkheden

De buitenzijde van de KODA Light kan afgewerkt worden met diverse materialen zoals hout, zink en andere plaatmaterialen. En deze dan ook in een breed scala aan kleuren.

Ook zijn er aanpassingen in het interieur mogelijk om zoveel mogelijk aan uw (woon)wensen te kunnen voldoen.

Indeling

De unit heeft aan de voorzijde een heel groot raam wat voor lekker veel lichtinval (en uitzicht!) zorgt. Het geeft ook zicht op de het aan de voorzijde van de unit gelegen terras van ca. 3,8 m².

De KODA Light is standaard voorzien van een slaapvide, een open woonkamer met volledig uitgeruste keuken en een luxe badkamer met douche en toilet. Er is voldoende opbergruimte aanwezig.

Aan de achterzijde van de unit is een extra raam geplaatst zodat u ook daar van het uitzicht kunt genieten of simpelweg de woning kunt luchten.

Optimale isolatie

De KODA light is evengoed geïsoleerd als zijn betonnen voorganger zodat ook deze zomers en ‘s winter gebruikt kan worden.

Weinig eisen aan de fundering

Alles wat er nodig is voor plaatsing van een KODA is het egaliseren van de grond, voldoende stevigheid van de grond en aansluitpunten voor water, elektriciteit en riolering.

Wanneer je er op 1 been kunt staan zonder in de grond weg te zakken, is de grond geschikt voor plaatsing van een KODA. Wel is het noodzakelijk de KODA op 8 punten te ondersteunen. Tevens wordt hiermee bereikt dat de unit iets van de grond afkomt.

Én er is een bouwkraan nodig om de unit van de vrachtwagen af te tillen op zijn plek te plaatsen.

© Tonutunnel.com
Een andere buitenwand afwerking geeft zo´n andere uitstraling!
© Tonutunnel.com

2 uitvoeringen van de KODA Light beschikbaar:

KODA Light standaard uitvoering 

Download de informatie over de KODA Light Standaard uitvoering

KODA Light Minimum uitvoering

Wanneer je een wat beperkter budget hebt of liever een open ruimte wil, dan kun je ook kiezen voor de minimum-uitvoering. Deze kun je geheel naar eigen behoefte aanpassen aan je wensen.

De minimum versie is wel voorzien van elektrische bedrading in de afgewerkte wanden, maar heeft geen verwarmings-c.q. ventilatiesysteem. Verder is het een open ruimte, dus zonder keuken, badkamer en vide.

Download de info over de Koda Light Minium versie

De pluspunten van de KODA Light

 • plaatsing en aansluiting binnen 1 dag
 • geen fundering nodig
 • snelle levering (doorgaans 8 weken)
 • gezond leefklimaat
 • solide investering
 • verplaatsbaar
 • eco vriendelijk/ duurzaam
 • eenvoudig aanpasbaar qua indeling, kleur, materiaalgebruik
 • binnen 1 dag geplaatst en aangesloten
 • stapelbaar tot 3 hoog
 • leverbaar als kale unit (minimum versie) of met keuken, badkamer en vide (standaard versie)

Verschil KODA Concrete en KODA Light

 • De KODA Concrete is van beton gemaakt en de KODA Light van hout.
 • De KODA Light weegt ongeveer de helft van de KODA Concrete
 • De KODA Light is voordeliger dan de KODA Concrete
 • Meer afwerkingsmogelijkheden bij de KODA Light
 • De KODA Light is makkelijker op moeilijk bereikbare plekken te plaatsen
 • De KODA Concrete heeft meer geavanceerde technische snufjes dan de KODA light.
Luxe slapen en voldoende opbergmogelijkheden...
© Tonutunnel.com

3 soorten KODA-light’s:

Heerlijk lichte ruimte door de grote glaspui in de voorgevel.
© Tonutunnel.com

Toepassingsmogelijkheden?

De toepassingsmogelijkheden van deze fantastische units zijn legio.

Niet alleen zijn ze geschikt om als kantoor-, praktijk of atelierruimte aan huis te dienen. Of als kangeroe-of zorgwoning. Maar ook als mobiel hotel of mobiel winkelcentrum

Door de verplaatsbaarheid en korte levertijden zijn ze tevens ideaal voor het (tijdelijk) opvullen van lege plekken in de stad, de zogenaamde Micro Villages

Niets zo onprettig om te zien als een braakliggend terrein in het centrum van de stad. Plaats een aantal van deze KODA units en de stad krijgt zijn levendigheid en aanzien terug. Mocht de ruimte na verloop van tijd een andere bestemming krijgen, dan zijn de units eenvoudig te verplaatsen. Verlevendiging van de stad én extra werkruimte voor de inwoners!

Snel wonen…

…korte levertijd en plaatsing in 1 dag!

Standaard is de levertijd ca. 2 maanden (exclusief transport). Soms zijn er echter enkele op voorraad zodat levering nog sneller kan.

 

Note:

Kijkt u ook eens op de site van de leverancier Kodasema.

Wonen in Hout BV vertegenwoordigt Kodasema in Nederland. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.L

Misschien ook interessant: