NC 30.

Strak in het CLT pak

Volwaardige mini huizen

Alles is gemak wat de klok slaat. Wanneer je je huis bestelt bij NordCabin hoef je je nergens zorgen om te maken. We gaan voor eerste klas kwaliteit, in materiaal,  uitrusting en prestaties. Jouw thuis wordt gemaakt zoals wij hem voor onszelf zouden maken.

Je hebt de keuze uit 3 verschillende maten en uitvoeringen. In variaties en afmetingen die voldoen aan de eisen en wensen van jouw als klant en van onszelf als producent en leverancier.

Ons concept is eenvoudig. Wij houden van hout, kwaliteit, snelle bouwtijd en betaalbare prijzen. En we bouwen waar we zelf in zouden willen wonen. Zo simpel is het.

CLT en gerecyclede CLT-constructies

Cross Laminated Timber constructies zijn duurzaam en bieden meer kracht en weerstand. Daarnaast is CLT een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal.

Maar het kan nog duurzamer. Dan hebben we het over de Recycled CLT optie.

Receycled Cross Laminated timber is een perfect voorbeeld van wat wij het ECO&ECO-principe noemen; ECOnomisch & ECOlogisch. Beide aspecten hebben dezelfde betekenis. En dus helpt een milieuvriendelijke aanpak om onze mini-huizen betaalbaarder en milieuvriendelijker te houden.

 

3 versies:

1)  Volledige CLT: Het restmateriaal dat tijdens het proces wordt gegenereerd, wordt gerecycled en gebruikt voor andere projecten.

2) CLT + gerecycled CLT  hybride: We gebruiken ReCLT alleen voor de onderdelen die niet zichtbaar zijn en die worden bedekt met andere materialen.

3) Volledig gerecycled CLT: dit kan gebruikt worden in zichtvlakken, maar ook op plekken waar het aan het zicht onttrokken wordt.

Voordelen van productie in de fabriek

Module huizen worden volledig in de fabriek gebouwd. Dit heeft vele voordelen. Het zorgt niet alleen voor een optimale kwaliteit van het eind product, maar ook voor een efficiëntere manier van werken, met minder afval en optimalisatie van het materiaalgebruik.

Dat levert niet alleen financiële voordelen op, maar ook een kleinere impact op het milieu. En dat terwijl de werkomstandigheden optimaal zijn. Beter voor het houten huis en voor de veiligheid en gezondheid van de mensen die de woningen bouwen.

Een bijkomend voordeel is ook de levertijd. Door de optimale bouwomstandigheden gaat het bouwproces niet alleen sneller, maar ook preciezer en zonder invloed van de weersomstandigheden.

Prijzen (incl. transport* en 21% BTW)

  • > in gerecycled CLT : vanaf € 73.850
  • > in CLT: vanaf € 78.400
  • > veranda € 3.850
  • * de transportprijs kan variëren

Bekijk de folder!

 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

35 m2
29.5 m2

6 m2
10,4 m x 3,4 m x 3,16 m
3,1 m
dagen

 
 

Op zandgrond kan met een paar Stelcon platen worden volstaan. Op klei of veen of een andere grondsoort kan het maken van een heipalen fundering nodig zijn.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant