Gandia441.

Strak maatwerk

Logbouw 2.0

Zo kan het ook! Gewoon een modern huis bouwen met de ‘klassieke ‘ chaletbouw techniek. De Gandia441 laat zien dat een houtstapelbouw woning van tegenwoordig weinig meer te maken hoeft te hebben met het skichalet van vroeger. Door de logbouwmethode te combineren met houtskeletbouw worden moderne ontwerpen mogelijk en is het bouwen eenvoudiger. Wij noemen het de combinatiebouwmethode.

Isoleren naar binnen of naar buiten toe

Houtstapelbouw2.0 is nog steeds het stapelen van vooraf genummerde massief houten balken. De kruisverbindingen aan het uiteinde van de muren en tussenwanden zul je blijven zien.

Het verschil met onze “vroegere’ methode is dat we nu niet meer dubbelwandig bouwen. Eigenlijk bouwde je destijds een huis met daaromheen een 2e huis. Tussen die 2 wanden kwam het leidingwerk en het isolatiemateriaal.

Nu gaan we uit van dikkere enkelwandige houtstapelbouw. De isolatie komt hierbij aan de binnen of de buitenzijde van de woning. Net wat jouw voorkeur heeft.

 

Jij bepaalt de uitstraling

Vind je het hout aan de binnenzijde van je huis mooi, dan kies je voor isoleren aan de buitenkant. Dit betekent dat het buitenaanzicht van je huis anders wordt.

Het komt er simpelweg op neer dat je isolatiemateriaal (en het leidingwerk) aan brengt tussen de uitstekende kruisverbindingen aan de buitenzijde van de woning.

Buitenschil

Daartegenaan kom dan de nieuwe buitenwand. Dit kunnen houten planken zijn, maar ook bv. stucplaat zodat je de woning glad kunt laten stucen. In het geval van stucwerk  ziet je huis er dan vanaf de buitenzijde niet meer uit als een houten woning.

Isoleren aan de binnenkant kan ook. Dat scheelt je alleen wel een behoorlijke hoeveelheid binnenruimte.

Ter inspiratie

Het getoonde model heeft de woonkamer en badkamer op de begane grond en een slaapkamer op de entresol.

Wanneer dit model je aanstaat, staat het je vrij om de afmetingen en indeling van de woning te veranderen. Ook meer of minder ramen of op een andere plek; het is geen probleem.

Deze modellen zijn vooral ter inspiratie. Je kunt ook met een geheel eigen ontwerp komen. Het kan allemaal.

Hoogslaper

Slapen doe je in dit model op de entresol. 

 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

44.1 m2
m2
1
m2
8,2 m x 4 m x 4m m
3,9 m
60 dagen

 
 

 

Misschien vind je dit ook interessant