Avrame kithaus 105G.

Droom even mee naar een écht groot huis dat je helemaal zelf bouwt

Zelf bouwen of zelf door ons te laten bouwen

15 meter lang en bijna 8 meter breed met een terras van 8 x 3 meter. Een grote woonkamer, een aparte eetkamer, een open keuken, 3 slaapkamers, een badkamer, een apart toilet, een technische ruimte, een ruime hal en eventueel een vrij in te delen verdiepingsvloer.

Aan dit houtskelet bouwmodel ben je ruwweg 500 euro per vierkante meter kwijt en je kunt er voor dat geld een compleet gezin in huisvesten.

Architectuur is veel meer dan een ontwerp

Het tekenen van een functioneel ontwerp is uiteraard het uitgangspunt geweest bij deze Avrame 105G woning. Maar als de buitenlijnen en de indeling en bekleding van de wanden op tekening staan, begint het echte moeilijke werk. Het ontleden van het ontwerp in houtskelet delen die enerzijds gedegen te monteren zijn en anderzijds efficient uit materiaal te zagen.

Slim construeren

In de wanden is een ‘schaakbord’ opstelling getekend met standaard lat-maten. Hiermee ontstaat niet alleen een heel sterk kruisverband, maar er is tegelijk ook een energie efficiënt verbinding om het lekken van koude lucht tegen te gaan.

Onder aan de streep

Het is een zelfbouwpakket voor de prijs van € 58.750 inclusief BTW. Aan isolatiemateriaal komt er ongeveer € 10.000 bij plus de kosten voor de fundering en uiteraard de aankoop van de grond e.d.

 

Klassiek Scandinavisch ontwerp

Dit bouwconcept biedt een aantal voordelen vanuit de oorspronkelijke marktvraag in Scandinavië: ‘Ontwikkel een groot familiehuis dat energie efficiënt is door middel van isolatie en kosten efficiënt om zelf te bouwen, maar niet te ingewikkeld’.

One size fits all

Om de winterse kou in Scandinavië te trotseren was er meer voor nodig dan alleen isolatiemateriaal aanbrengen. Ook de verbindingen waar warmte normaal gesproken weglekt moesten worden bekeken. En het moest in de zon geen oven worden. Het moest groot worden kwa inhoud en het moest zelf te bouwen zijn in een redelijk kort tijdsbestek.

Wat je zelf doet behalve bouwen

De kosten van het bouwen blijven bij jou. Het kost je hooguit een flink aantal vrije dagen. Wat je verder zelf verzorgt zijn isolatiemateriaal, de fundering, de utiliteit aansluitingen en uiteraard de grond, de vergunningen en de inrichting.

Ook als Prefab Houtskeletbouw

Je kunt dit huis ook als Prefab houtskeletbouw pakket bij ons bestellen. De kosten bedragen dan rond de 100.000 euro. Bel ons voor de mogelijkheden, 035 60 90 90 3.

 

Specificaties

 

bouwoppervlakte
woonoppervlakte
aantal kamers
veranda
afmeting woning (L X B X H)
plafondhoogte
levertijd

140 m2
113.2 m2
5
30 m2
15 x 10 m
2.40 m
180 dagen

 
 

Voor de aanleg van een fundering moet een constructeur geraadpleegd worden. Het betreft hier de opbouw, dus er zit geen vloer bij het huis. Het kan bijvoorbeeld op betonplaat geplaatst worden. Vraag ook bij de gemeente de voorwaarden op.

 

Materiaalspecificaties

Misschien vind je dit ook interessant