Prijzen.

In het verleden verkochten we geen standaard huizen waardoor we niet met een vaste prijslijst konden werken. Tegenwoordig verkopen we echter ook cataloguswoningen en woningen die kant en klaar uit de fabriek komen en zo vanuit de vrachtwagen op uw kavel worden geplaatst.

Denk aan Koshaus, Manta North of Koda.

Van bovengenoemde modellen staan de (vanaf)prijzen tegenwoordig wél op de website. Deze prijzen staan bij het betreffende model vermeld.

Prijzen van maatwerk woningen

Voor maatwerkwoningen kunnen we u uiteraard geen vaste prijs geven. Wel kunnen we u meestal in een vroeg stadium een prijsindicatie geven.

Daarbij maakt het niet uit of u interesse heeft in een volledig houten woning (houtstapelbouw, houtskeletbouw of een combinatie hiervan) of dat u voor een geprefabriceerde woning kiest.

Uiteraard is onze prijsindicatie een vrij grove berekening, want bij een maatwerkwoning hebben we te maken met een groot aantal variabelen.

Om er maar een paar te noemen:

  • Welke uitstraling moet de woning krijgen (zowel binnen-als buitenzijde); buiten en binnen afgewerkt met hetzelfde soort hout of bv. Binnen grotendeels gestuct en buiten afgewerkt met Red Ceder hout?
  • Welke afmetingen: woonoppervlakte en inhoud van de woning
  • Hoeveelheid glas in de woning en de afmetingen van de raampartijen; standaardmaten zijn uiteraard goedkoper dan afwijkende maten
  • Hoeveel woonlagen moeten er gebouwd gaan worden
  • Soort fundering: is afhankelijk van bijvoorbeeld het gebied waar een woning moet komen, de eisen die de gemeente stelt of het soort woning
  • Soort dak: metaal of dakpannen. Of wilt u wellicht een groen dak? Wanneer u een groen dak wilt dan zal het dak wellicht extra stevig uitgevoerd moeten worden.
  • Welk opleveringsniveau wilt u? Of kiest u voor een bouwpakket zodat u de woning zelf kunt gaan bouwen?
  • …..

Plannen niet haalbaar?

Wij denken altijd met u mee. Wellicht kan de door u gewenste woning op een goedkopere manier gebouwd worden of door minimale aanpassingen wel binnen uw financiële budget komen. Of kan de prijs gedrukt worden door een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren.

Door onze manier van werken en het grote aantal bedrijven die we vertegenwoordigen, kunnen we veelal met een geschikte oplossing komen.

Uw plannen hebben bij Wonen in Hout de grootste kans van slagen!

Hoe meer info we hebben, hoe nauwkeuriger de prijsindicatie

Wanneer u een grove schets heeft met maataanduidingen, plattegronden, aanzichten en het liefst ook de afmetingen van de kozijnen dan zou dat in deze fase ideaal zijn om een eerste indicatie te kunnen geven.

Prijsindicatie of uw plannen haalbaar zijn

Als u al enig idee heeft van wat u wilt dan kunnen we vrij snel aangeven of uw plannen in onze ogen, binnen uw budget haalbaar zijn.

Het komt regelmatig voor dat mensen een vrij irreëel beeld hebben van de kosten van de bouw van een woning. Met alleen de aankoop van de grond en de bouw van het huis zelf bent u er natuurlijk nog niet. Er zijn altijd nog veel bijkomende kosten. Denk hierbij aan architect kosten, aansluitkosten, vergunningen, installaties ed.)

In een eerste gesprek wordt veel duidelijk

Vraag snel een prijsindicatie aan zodat u vroegtijdig weet of uw plannen binnen uw financiële mogelijkheden zouden kunnen passen.

Zodra duidelijk is of uw plan kans van slagen heeft, dan kunnen we het vervolgtraject in gang zetten.

Misschien vind je dit ook interessant

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.

Lees meer