Moderne schuurwoning in Kootwijk.

In Kootwijk zijn we op 6 december 2021 gestart met de bouw van een moderne schuurwoning met een licht glooiend dak. Het ontwerp is van YBB architecten, het architecten bureau dat door veel van onze klanten ingeschakeld word. Zij hebben ook dit keer weer een fraai energie neutrale woning ontworpen.

Royale woning

Het betreft hier een hele grote en lichte woning van 250 m² opgebouwd uit prefab houtskeletbouw wand- en dak panelen. Als alles volgens plan verloopt zullen we het ruwe resultaat al binnen 10 dagen kunnen laten zien.

Live verslag van eerste deel plaatsing

16 december 2021. Je ziet het huis groeien! Mooi met al die trussen die dienen als dakdragers. En wat wordt het groot!!

Na een welverdiende kerstvakantie keert de bouwploeg op 5 januari weer terug.
 
Het dak zit er inmiddels helemaal op en de verwachting is dat wij met een kleine 2 weken kunnen opleveren. We duimen voor droog weer en positieve Covid-testen. We zijn dan al met al 4 weken aan het bouwen geweest inclusief de extra garage en carport.
 
Onderstaande foto’s werden op 12 januari 2022 genomen.
 

Eerst wordt de garage gebouwd

Er is eerst begonnen met de bouw van de bijbehorende garage met dubbele carport. Dit is puur vanuit praktische overwegingen gedaan. De garage dient tijdens de bouw van het woonhuis als overdekte werkplaats en materiaal opslag.

Bouwploeg accommodatie

De bouwploeg heeft een mega grote kampeerwagen als onderkomen. Dit dient als bouwkeet, uitgevoerd met douche, toilet, keuken en vier slaapplaatsen. Geheel Corona-proof en efficient in gebruik.

Het resultaat na 2 werkdagen

De garage annex schuur staat inmiddels en de eerste panelen van de woning zijn waterpas gezet.

Door een defecte vrachtauto komt de volgende lading pas een paar dagen later. Dat hoort ook bij de waan van de dag. De bouwjongens kunnen daardoor een dag of 2 niet veel doen, terwijl het net een paar dagen droog weer is. Maar de zeer gemotiveerde Letse bouwploeg laat zich niet zo gauw van hun stuk brengen en denkt dat ze die verloren tijd wel weer zullen inhalen.

Bovenstaand de artist impression van de architect, het achteraanzicht van het huis met dakramen in het hart.

Op 21 december 2021 maakte Olav Wiggers onderstaand filmpje.

 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.  
[/section]