KODA Light

…een verplaatsbare houtskeletbouw woning!

…’n KODA met mooie Scandinavische uitstraling…

De KODA Light is het lichtgewicht broertje van het prijswinnende concept van de betonnen KODA (=de KODA Concrete).

Het bekroonde ontwerp is zoveel mogelijk behouden, evenals de mezzanine (vide). De unit is nu echter gebouwd uit hout , versterkt met een stalen frame. Doordat deze KODA nu ook voorzien is van hout aan de buitenzijde van de woning, heeft het geheel een veel meer Scandinavische uitstraling gekregen.

50% lichter in gewicht

Zoals de naam al aangeeft is de woning een stuk lichter in gewicht dan de KODA van beton. De KODA Light weegt slechts de helft van de KODA Concrete.

Hierdoor kunnen de Light versies ook makkelijker op moeilijker bereikbare plekken geplaatst worden. Ook het vervoer naar verre wereldwijde bestemmingen wordt hierdoor vereenvoudigd.

Vloeroppervlakte ca. 26m²

Het netto vloeroppervlak van beide KODA’s is ongeveer gelijk en ligt rond de 26 m ².

Uitstekende isolatie

Evenals de KODA Concrete heeft de Light versie ook een uitstekende koude/warmte isolatie.

Indeling

De KODA Light is standaard voorzien van een slaapvide, een open woonkamer met volledig uitgeruste keuken en een luxe badkamer met douche en toilet. Er is voldoende opslagruimte aanwezig.

De unit heeft aan de voorzijde een heel groot raam wat voor lekker veel lichtinval (en uitzicht!) zorgt. Het geeft ook zicht op het aan de voorzijde gelegen terras van ca. 3,8 m2

Het raam aan de achterzijde van de KODA zorgt voor extra licht, uitzicht en ventilatie mogelijkheid.

KODA Light Standaard uitvoering (met vide, keuken en badkamer)

KODA Light is stapelbaar tot 3 hoog

Ook met de stevigheid van de KODA Light zit het wel goed. Al dat hout is verstevigd met een stalen frame. Het is zo sterk dat je de KODA’s Light zelfs tot maximaal 3 hoog kunt stapelen.

Geen volledige fundering nodig

KODA Light wordt vanuit de fabriek in zijn geheel per vrachtwagen naar de bouwplaats vervoerd. Daar wordt de unit in 1 dag geplaatst en geïnstalleerd. Hiervoor is wel een bouwkraan nodig om de unit van de vrachtwagen af op zijn plaats te takelen.

Wat de KODA Light verder nodig heeft alvorens hij geplaatst kan worden is een vlakke ondergrond met voldoende draagkracht. Plaatsing kan al als je er op 1 been kunt staan zonder weg te zakken in de grond.
Wel dient er een eenvoudige ondersteuning van de muren te zijn zodat de KODA vrijstaat van de grond.

Verder zijn verbindingspunten voor water, elektriciteit en riolering handig c.q. noodzakelijk.

Zowel intern-als extern aanpasbaar aan wensen

Omdat het een houtskeletbouw unit betreft, is het eenvoudig om de buitenzijde of het interieur aan uw wensen aan te passen qua kleur, indeling of materiaal.

Voordelen op een rijtje

  • duurzaam
  • eenvoudig aanpasbaar qua indeling, kleur, materiaalgebruik
  • geen volledige fundering nodig
  • binnen 1 dag geplaatst en aangesloten
  • verplaatsbaar
  • stapelbaar tot 3 hoog
  • leverbaar als kale unit (minimum versie) of met keuken, badkamer en vide (standaard versie)

2 uitvoeringen van de KODA Light

KODA Light standaard uitvoering 


KODA Light standaard uitvoering 

KODA Light Mimimum

Wanneer je een wat beperkter budget hebt of liever een open ruimte wil, dan kun je ook kiezen voor de minimum-uitvoering. Deze kun je geheel naar eigen behoefte aanpassen aan je wensen.

De minimum versie is wel voorzien van elektrische bedrading in de afgewerkte wanden, maar heeft geen verwarmings-c.q. ventilatiesysteem. Verder is het een open ruimte, dus zonder keuken, badkamer en vide.

Multifunctioneel inzetbaar…

De afmeting van deze unit is groot genoeg om er 2 aparte kamers in te maken die als kantoor kunnen dienen. Ook prima te gebruiken als cafeetje, atelier of werkruimte voor een kapper of bijvoorbeeld een tandarts.

Zie ook de informatie van de leverancier KODASEMA zelf.