EKO Modular.

Eko Modular is een prachtig Tsjechisch bedrijf dat vooral actief is in Slowakije en Hongarije en die haar activiteiten verder aan het uitbreiden is naar andere Europese landen. Met hun ruim 20-jaar ervaring in de houtconstructie-industrie vielen zij ons op door hun flexibiliteit en prijsstelling. 

Ze zijn trots op hun degelijke kwaliteit van bouwen met de zorgvuldig geselecteerde materialen. Dit in combinatie met de professionele ontwerpen en de visie op de toekomst van modulair bouwen was voor ons de reden om voor EKO Modular de vertegenwoordiging ter hand te nemen.

Een rechthoek als basis voor alles

De modules van EKO Modular zijn van een opvallende eenvoud. De basis wordt altijd gevormd door een blok van 8 x 3 x 3 meter, lengte x breedte x hoogte. Vervolgens kan aan ieder willekeurige blok een ongebreideld aantal blokken gemonteerd worden. De modules zijn ook stapelbaar met toegang via de buitenzijde. Handig als je boven wilt wonen en beneden je bedrijf hebt.

Bouwen met EKO Modular is snel

Doordat EKO Modular bij ieder ontwerp uitgaat van een vaste maatvoering kan je bij wijze van spreken je huis uit voorraad laten leveren. In de praktijk doet niemand dat omdat dit bij ons niet nodig is. Maar bij projecten waar bijvoorbeeld tijdelijk een flink aantal woningen moet worden gerealiseerd gebeurt het wel. Je moet dan denken aan volwaardige noodoplossingen voor tijdelijke bewoning wanneer een hele woonwijk gerenoveerd wordt.

Interieur ontwerpen

Op de website van EKO Modular staan een aantal interieur ontwerpen. Deze afbeeldingen zijn ter inspiratie om te kunnen bekijken hoe groot een module is. Klik hier voor de afbeeldingen: Interieur ideeën

Letter ontwerpen

Met een beetje fantasie hebben de diverse te koppelen mogelijkheden de vorm van een letter. Bij de L, Z, de T en de U kan je je wel wat voorstellen. Waar er geen letter van te maken is hebben ze bij EKO Modular het ontwerp Basis 1 en Basis 2 genoemd. Dat tekent de eenvoudige en oplossingsgerichte denkwijze van deze fabrikant.

Hoe dan ook, de constructie wordt afgestemd op iedere individuele wens van de opdrachtgever. In bijgaande link kan je een aantal plattegronden zien op basis waarvan je kunt bepalen wat het beste bij jouw wooneisen en wensen past. Plattegronden

Vier opleveringsniveaus

Los van de vormen die ontstaan door het koppelen van modules, is het uitgangspunt de levering van 4 niveaus van oplevering, inclusief transport en geleverd op de bouwkavel. Dus inclusief de kosten voor een bouwkraan.

Basisconstructie --> constructie plus buitenafwerking

Open wanden --> niet afgewerkte binnenzijde

Gesloten wanden --> afgewerkte binnenwanden (stuc gereed)

Turn-key --> compleet afgewerkt, schilder gereed

Bedrijfsmodules

Een koffieshop of ijssalon
Droom even mee van je eigen koffieshop of een ijssalon in het hart van de stad?
EKO Modular heeft speciaal hiervoor gastro-modules ontwikkeld waar eigenlijk alles al in gemonteerd is.

Een blijvend pop-up restaurant
Een speciaal voor horeca toepassingen ontwikkelde module met grote ruimtes, hoge plafonds en grote glasoppervlaktes, voldoen aan de eisen en verwachtingen voor een restaurant. De veelheid aan bekledingsmaterialen en de schaalbaarheid van aluminium deuren en ramen maken iedere indeling en inrichting mogelijk. Vraag een micro vergunning aan voor een pop-up restaurant en wie weet wordt het duurzaam ondernemen.

Een zwembad in de tuin…

…dan mag een EKO Modular unit niet ontbreken. Roestvrij staal als basismateriaal voor bij een zwembad past bij elke bouwstijl. Een module, goed bestand tegen het weer en tegen chemicaliën, die niet veroudert.

Prefab gebouwd is inclusief:

 • Houten constructiesysteem
 • Contactdozen
 • Muur- en dakisolatie
 • Ramen en voordeur
 • Gevelbeplating
 • Dak- en dakgootsysteem
 • Binnenwanden
 • Elektriciteit
 • Sanitair en interne riolering

Investeren in Onroerend Goed

Dankzij de modulaire opbouw en de grond-schroeffundering wordt een bouwkavel niet beschadigd tijdens de bouw en heb je geen omkijken naar afval. Bovendien is er geen overlast voor de omgeving van het bouwterrein.

Investeren in modulaire woningen voor verhuur, zeker voor de iets grotere 2 kamer module woningen en de combinatie van stapelbouw, kan lucratief zijn voor ontwikkelaars die een stuk grond hebben dat nauwelijks rendeert. Bij Wonen in Hout helpen we je graag met een basisplan.

Toepassingen

De productie van prefab modulebouw van EKO Modular heeft als voordeel dat de wandpanelen ter plaatse op de bouwlocatie worden gemaakt. Wanneer de basismodules zijn geplaatst, worden de wanden gemonteerd. Daardoor is het transport efficiënt. Modulebouw wordt toegepast voor: 

 • Permanente bewoning
 • Vakantiehuis
 • Kinderdagverblijf
 • Horeca
 • Kantoor
 • Leslokaal
 • Praktijkruimte
 • Vluchtelingen
 • Noodhospitaal

De modules zijn leverbaar met plat dak of met hellend dak en zijn daarmee ook zeer geschikt voor de montage van zonnepanelen.

Voor alle woningen in ons aanbod geldt dat prijswijzigingen en aanpassingen zijn voorbehouden. Het ontwikkelen en bouwen van huizen is een dynamisch proces waarbij iedere verbetering en oplossing wordt gebruikt voor een volgende woning.

EKO MODULAR Z

Van A tot Z een goed verhaal in een slimme vorm

Lees meer
 

EKO MODULAR Z

Vanaf € 62.412
inclusief BTW

 
 

EKO MODULAR een verdieping met 3 modules

Vanaf € 68.870
inclusief BTW

 
 

EKO MODULAR model U

Een combinatie waar je U tegen zegt

Lees meer
 

EKO MODULAR model U

Vanaf € 69.490
inclusief BTW

 
 

EKO MODULAR model T met verdieping

Vanaf € 60.010
inclusief BTW

 

EKO MODULAR model T met verdieping

Een terras onder je bed, dat is toch niet te geloven?

Lees meer
 
 

EKO MODULAR model T

Vanaf € 56.090
inclusief BTW

 
 

EKO MODULAR model L met verdieping

Vanaf € 55.890
inclusief BTW

 
 

EKO MODULAR model L

Precies de juiste hoek om in te wonen

Lees meer
 

EKO MODULAR model L

Vanaf € 47.060
inclusief BTW

 
 

EKO MODULAR model II

Vanaf € 54.290
inclusief BTW

 

EKO MODULAR model II

Een efficiënte dubbelslag van 96 vierkante meter

Lees meer
 

EKO MODULAR model I Basis

Een concept zonder een briljant idee passeert als een schip in de nacht

Lees meer
 

EKO MODULAR model I Basis

Vanaf € 23.830
inclusief BTW