Het was zo dat een brandverzekering niet duurder was…

Tegenwoordig verschilt de verzekering voor een houten woning nogal per aanbieder. Vraag daarom verschillende prijs opgaves voordat u een verzekering voor uw houten woning afsluit.

Het is vreemd dat een brandverzekering duurder zou zijn voor een woning van hout dan voor een traditioneel gebouwde woning al lijkt dat op het eerste gezicht misschien niet zo.

Het is immers zo dat de herbouwwaarde van een houten woning lager is dan die van regulier gebouwde huizen. Een verzekeraar moet dus meer geld uitgeven om een reguliere woning te herbouwen dan om een woning van hout neer te zetten. En dat is toch wat je verzekert? 

Mocht er al brand uitbreken dan ben je met een houten woning sowieso beter af. Het hout op zich brandt niet snel, maar als er spullen in huis gaan branden, dan zal het hout uiteindelijk toch vlam vatten.

Het houten geraamte blijft echter veel langer zijn vorm houden dan in een betonnen of stenen woning het geval is. U heeft dus meer tijd om uw huis te verlaten. Als u dan ook nog houten kozijnen heeft in plaats van kunststof kozijnen, dan duurt het nog langer voordat uw woning helemaal in de brand staat. Het bijgaande filmpje demonstreert dit goed.

Misschien vind je dit ook interessant?

Op zoek naar een leuke woning?

Lees meer

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord!

Lees meer

Benieuwd wat we zoal hebben gebouwd?

Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.