De kosten voor een goede architect.

Iedere architect kan een huis ontwerpen specifiek voor de houtbouw. Toch willen velen er nog niet aan. Onbekend maakt onbemind en lineair denken en bouwen voert nog de boventoon ondanks het feit dat bouwen in hout vele mate minder belastend is voor het milieu en veel goedkoper in materiaal en uitvoering.

Ontwerpen voor hout is simpel maar niet gemakkelijk. In samenwerking met het in Amsterdam gevestigde gerenommeerde bureau YBB Architecten hebben we een flink aantal succesvolle projecten uitgevoerd.

Kosten

Wonen in hout is aanmerkelijk goedkoper en dat willen we ook graag terug laten komen in de aanvangskosten. Daarom hebben we in samenwerking met YBB Architecten een prijsopgave voorstel:

  • Eerste schets en visualisatie van jouw nieuwe woning € 1.250 exclusief BTW. Deze uitwerking heb je ook nodig voor het opvragen van de offerte(s).
  • Uitwerken tot tekeningen ten behoeve van een bouwaanvraag € 3.250 exclusief BTW. Dit bedrag is een richtprijs, afhankelijk van de omvang van jouw woonwensen.
  • Aanvraag indienen bij de gemeente ter verkrijging van een omgevingsvergunning € 1.250 exclusief BTW.

De volgende stap

Met de tekeningen van de architect gaat de fabriek een technische tekening maken. Immers, de architect bedenkt van alles, maar de fabriek moet dat kwa constructie en techniek wel uit kunnen voeren. Voor dat traject rekenen wij € 2.500 exclusief BTW.

En door….

Krijg je de vergunning en gaan we aan de slag met elkaar, dan gaat de fabriek de constructies verder uittekenen en de tekeningen maken voor o.a. de zaagrobots, de kozijnen leverancier, de elektriciën en voor iedere koppeling of verbinding. Voor bijvoorbeeld een Koshaus 132 zoals je die op onze website ziet, is het tekenboek ruim 290 pagina’s dik!

 

Wat kost een houten huis?

Deze vraag krijgen we iedere week.

Op basis van een aanzicht tekening met een indeling en maatvoeringen kunnen de medewerkers van Wonen in Hout vaak al een ruwe indicatie geven. Maar de kosten van bouwen zit voor ruim 60% in uren, dus het is van belang dat je goed aangeeft wat je zelf kan en wil doen.

Om alvast te starten met het maken van een budgetering kan je vanaf deze website een handige lijst downloaden en invullen.

Tekeningen van een ander.

Soms zie je een huis waarvan je denkt ‘doe mij die maar‘. Soms heb je een foto of een moodboard en we krijgen zelfs tekeningen van architecten om na te maken.

Namaken doen we niet, want dat willen we zelf ook niet vanaf onze tekeningen. Bovendien is de buitenkant maar een klein onderdeel van het hele huis. Maar vanaf een schetsvoorbeeld en een lijst woonwensen kunnen we wel een goede en snelle start maken naar een vrijblijvende offerte.

Stuur je idee naar info@woneninhout.nl en vergeet niet je contactgegevens te vermelden.

Misschien vind je dit ook interessant?

Op zoek naar een leuke woning?

Lees meer

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord!

Lees meer

Benieuwd wat we zoal hebben gebouwd?

Lees meer
 

Samenwerken met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om zelf een houten huis te (laten) bouwen? Mail ons dan.